fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z dynią piżmową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c477ac530-2336-4f5f-b6a4-7a8d6ef06453
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z dynią piżmową

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
  • Podsmażamy 10 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Dynię kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  • Przyprawiamy cynamonem i dusimy około 10 minut.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możemy również dodać dla smaku i dekoracji gałązki pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g mięsa wołowego lub indyczego
  • ¼ dyni piżmowej (200 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kurczaka lub indyka po włosku

Mięso myjemy i kroimy w paski szerokości 1-1,5 cm.  Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku podsmażamy mięso, dodajemy cebulę i czosnek. Dodajemy pomidory, pokrojone na pół lub całe oliwki i…

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponką i cukinią

Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

WIĘCEJ >