fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z dynią piżmową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c477ac530-2336-4f5f-b6a4-7a8d6ef06453
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z dynią piżmową

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
  • Podsmażamy 10 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Dynię kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  • Przyprawiamy cynamonem i dusimy około 10 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina antrykot (200 g)
  • Dynia piżmowa (200 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki)…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Zupa zimowa z dyni

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

WIĘCEJ >