Gulasz z dynią piżmową
Gulasz z dynią piżmową
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
- Podsmażamy 10 minut, co jakiś czas mieszając.
- Dynię kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
- Przyprawiamy cynamonem i dusimy około 10 minut.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Możemy również dodać dla smaku i dekoracji gałązki pietruszki.
Autor
Lista składników
- 200 g mięsa wołowego lub indyczego
- ¼ dyni piżmowej (200 g)
- 1 szczypta cynamonu (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Muffinki jajeczne z warzywami
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…
WIĘCEJ >Ryż z kalafiora
Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż
WIĘCEJ >Wegański rosół
Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…
WIĘCEJ >