fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z dynią piżmową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c477ac530-2336-4f5f-b6a4-7a8d6ef06453
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z dynią piżmową

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
  • Podsmażamy 10 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Dynię kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  • Przyprawiamy cynamonem i dusimy około 10 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina antrykot (200 g)
  • Dynia piżmowa (200 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona w gruszkach z ziemniakami

Wątróbkę kładziemy na ręcznik papierowy, żeby woda/sok/krew nie pryskała nam na patelni Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie (około 30 min) Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce lub piórka Gruszkę oczyścić z gniazda…

WIĘCEJ >