fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z dynią piżmową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c477ac530-2336-4f5f-b6a4-7a8d6ef06453
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z dynią piżmową

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
  • Podsmażamy 10 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Dynię kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  • Przyprawiamy cynamonem i dusimy około 10 minut.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możemy również dodać dla smaku i dekoracji gałązki pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g mięsa wołowego lub indyczego
  • ¼ dyni piżmowej (200 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Muffinki jajeczne z warzywami

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Rosół SCD

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku Wlewamy wodą, do przykrycia całości jego zawartości Lekko solimy Gotujemy rosół na wolnym ogniu przez 4 godziny (ważny czas gotowania – krócej gotowana marchew może być niedobrze strawiona przez chore…

WIĘCEJ >