fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serc wieprzowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz10-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z serc wieprzowych

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Serca kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Oddzielamy z selera każdą łodygę, myjemy i kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone serca
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy resztę warzyw i pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dolewamy zimnej wody, tak, żeby zakryło cały wsad w garnku
  • Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu aż serca będą miękkie
  • Jak nam woda wyparuje, to uzupełniamy braki zimną wodą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki w tej potrawie odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina serce (800 g)
  • Woda (600 ml)
  • Pomidor (świeży) (500 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Seler nać (190 g)
  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >

Orzechy włoskie

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >