fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z serc wieprzowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz10-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z serc wieprzowych

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Serca kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Oddzielamy z selera każdą łodygę, myjemy i kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone serca
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy resztę warzyw i pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dolewamy zimnej wody, tak, żeby zakryło cały wsad w garnku
  • Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu aż serca będą miękkie
  • Jak nam woda wyparuje, to uzupełniamy braki zimną wodą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki w tej potrawie odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina serce (800 g)
  • Woda (600 ml)
  • Pomidor (świeży) (500 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Seler nać (190 g)
  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i (…)

WIĘCEJ >