fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serc wieprzowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz10-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z serc wieprzowych

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Serca kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Oddzielamy z selera każdą łodygę, myjemy i kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone serca
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy resztę warzyw i pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dolewamy zimnej wody, tak, żeby zakryło cały wsad w garnku
  • Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu aż serca będą miękkie
  • Jak nam woda wyparuje, to uzupełniamy braki zimną wodą

Rady dietetyka

Dopasuj składniki w tym przepisie do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji znajdziesz w powyższych piktogramach.

Uwagi

Składniki w tej potrawie kroimy w dowolny sposób.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozcyje przyrządzenia różnego rodzaju serc.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 serca wieprzowe (ok. 700 g)
  • 2 cebule (200 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 4 małe pomidory (ok. 500 g)
  • 3 marchewki (180 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 4 łodygi selera naciowego (180 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki smalcu, łoju wołowego lub masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 3 liście laurowe (3 g)
  • 5 owoców ziela angielskiego (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Jarmuż z komosą ryżową

Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki Cebulę kroimy w kostkę, a marchew…

WIĘCEJ >

Sałatka z suszonymi pomidorami

Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >