logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serc wieprzowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz10-3-2

Gulasz z serc wieprzowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz10-3-2

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Serca kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Oddzielamy z selera każdą łodygę, myjemy i kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone serca
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy resztę warzyw i pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dolewamy zimnej wody, tak, żeby zakryło cały wsad w garnku
  • Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu aż serca będą miękkie
  • Jak nam woda wyparuje, to uzupełniamy braki zimną wodą

Uwagi

Wszystkie składniki można pokroić jak komu wygodnie

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 serca wieprzowe
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 3-4 małe pomidory (lub puszka krojonych pomidorów bez skórki)
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki tłuszczu (smalec, łój lub masło klarowane)
  • 3 liście laurowe
  • 5 kulek ziela angielskiego

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Szparagi w szynce parmeńskiej

Szparagi płuczemy i odłamujemy sztywne końce. Szparagi pękną same we właściwym miejscu, jeśli zegniemy je w dolnej części. Twarde końcówki (…)

WIĘCEJ >

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl