fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd711eeda-181b-47d6-8ec9-5f625dd88639

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
  • Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów.
  • Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając na patelni tłuszcz i soki.
  • Do powstałego sosu wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i marchew pokrojoną w kostkę. Dusimy aż cebula się zeszkli.
  • Następnie z powrotem wrzucamy serce i pokrojony w kostkę patison.
  • Zalewamy wszystko bulionem. Dusimy na małym ogniu ok. 2 godziny lub aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.

Rady dietetyka

Przed wyborem każdego przepisu przeanalizuj go dokładnie pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne gulasze ze zwierzęcych serc.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 serce wołowe (2 kg)
  • 1 dynia patison (1,5 kg)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 szklanka bulionu domowego (250 ml)
  • 1 czerwona cebula (100 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
  • Sól kłodawska (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia - duża
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki z batatów z przyprawami

Bataty obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami Wszystko dokładnie mieszamy Frytki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia Pieczemy około 30-40 minut w piekarniku…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z kiełbasą

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do naczynia żaroodpornego wkładamy podzieloną na 4 kawałki, ponacinaną kiełbasę, warzywa pokrojone w ćwiartki albo połówki (jeśli warzywa są stosunkowo małe), główkę czosnku w całości i gałązki ziół. Zamykamy naczynie i…

WIĘCEJ >