Gulasz z serca wołowego, z warzywami
Gulasz z serca wołowego, z warzywami
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
- Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów.
- Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając na patelni tłuszcz i soki.
- Do powstałego sosu wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i marchew pokrojoną w kostkę. Dusimy aż cebula się zeszkli.
- Następnie z powrotem wrzucamy serce i pokrojony w kostkę patison.
- Zalewamy wszystko bulionem. Dusimy na małym ogniu ok. 2 godziny lub aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wołowina serce (2000 g)
- Dynia patison (mini) (1500 g)
- Bulion mięsny (250 ml)
- Marchew (135 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Kurkuma w proszku (2 g)
- Cynamon mielony (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zupa cebulowa
Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut
WIĘCEJ >Twarożek z ziołami
Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jogurt oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
WIĘCEJ >Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą
Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…
WIĘCEJ >Pieczona polędwiczka
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę kroimy na grube kawałki. Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą soli, następnie obtaczamy polędwiczkę w naszej marynacie i układamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 30…
WIĘCEJ >