logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-18

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-18

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
  • Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów.
  • Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając na patelni tłuszcz i soki.
  • Do powstałego sosu wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i marchew pokrojoną w kostkę. Dusimy aż cebula się zeszkli.
  • Następnie z powrotem wrzucamy serce i pokrojony w kostkę patison.
  • Zalewamy wszystko bulionem. Dusimy na małym ogniu ok. 2 godziny lub aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 serce wołowe
  • 1 patison (lub cukinia)
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka bulionu domowego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka kurkumy 
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej/kłodawskiej

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia - duża
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać (…)

WIĘCEJ >

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie (…)

WIĘCEJ >

Figi świeże

Figi myjemy, obieramy ze skóry Kroimy dowolnie, np. w plastry

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl