logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-18

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-18

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
  • Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów.
  • Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając na patelni tłuszcz i soki.
  • Do powstałego sosu wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i marchew pokrojoną w kostkę. Dusimy aż cebula się zeszkli.
  • Następnie z powrotem wrzucamy serce i pokrojony w kostkę patison.
  • Zalewamy wszystko bulionem. Dusimy na małym ogniu ok. 2 godziny lub aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 serce wołowe
  • 1 patison (lub cukinia)
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka bulionu domowego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka kurkumy 
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej/kłodawskiej

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia - duża
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Burgery w portobello

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż (…)

WIĘCEJ >

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem (…)

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl