fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serc indyczych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-3-6

Gulasz z serc indyczych

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka
  • Podsmażamy 2 min, mieszamy
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy pozostałe warzywa
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy koncentrat, podsmażamy 2-3 min cały czas mieszając (żeby się nie przypaliło)
  • Zalewamy zimną wodą z kranu, tak, żeby poziom wody był z 2 cm wyżej niż wsad do garnka
  • Dodajemy liście, ziele, lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu przez godzinę

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci czosnek, nie dodawaj go. Pamiętaj, że składniki możesz swobodnie modyfikować.

Uwagi

Propozycje podobnych dań znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by ocenić ich skład względem stosowanej przez siebie diety.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g serc z indyka
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 1 łodyga selera (ok. 20 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżka przecieru / koncentratu pomidorowego (15 g) – najlepiej ze słoiczka
  • 1 liść laurowy (1 g)
  • 2 owoce ziela angielskiego (2 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Kurczak duszony z warzywami

Posiekać cebulę, marchewki obrać i pokroić w grube plastry. Ziemniaki orać i pokroić w ćwiartki lub ósemki. Udka z kurczaka obtoczyć w przyprawach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć do zezłocenia udka z kurczaka (mają…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >