Gulasz z serc indyczych
Gulasz z serc indyczych
Przygotowanie
- Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka
- Podsmażamy 2 min, mieszamy
- Dodajemy cebulę z czosnkiem
- Podsmażamy 2-3 min
- Dodajemy pozostałe warzywa
- Podsmażamy 2-3 min
- Dodajemy koncentrat, podsmażamy 2-3 min cały czas mieszając (żeby się nie przypaliło)
- Zalewamy zimną wodą z kranu, tak, żeby poziom wody był z 2 cm wyżej niż wsad do garnka
- Dodajemy liście, ziele, lekko solimy i pieprzymy
- Gotujemy na małym ogniu przez godzinę
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje podobnych dań.
Autor
Lista składników
- Indyk serce (170 g)
- Woda (50 ml)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Seler naciowy (40 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Przecier pomidorowy (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
- Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Szaszłyki z kiełbasą
Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.
WIĘCEJ >Batoniki owocowe
Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…
WIĘCEJ >Babka bananowo – cytrynowa
Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. C. Bierzemy cytrynę, szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą Trzemy skórkę z cytryny na tarce, (tylko tą zewnętrzną) Cytrynę przekrawamy i wyciskamy z niej sok do jakiegoś naczynia Przygotowujemy formę do…
WIĘCEJ >Szybka sałatka z rukolą
Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy
WIĘCEJ >