fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serc indyczych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-3-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z serc indyczych

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka
  • Podsmażamy 2 min, mieszamy
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy pozostałe warzywa
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy koncentrat, podsmażamy 2-3 min cały czas mieszając (żeby się nie przypaliło)
  • Zalewamy zimną wodą z kranu, tak, żeby poziom wody był z 2 cm wyżej niż wsad do garnka
  • Dodajemy liście, ziele, lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu przez godzinę

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje podobnych dań.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk serce (170 g)
  • Woda (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Seler nać (40 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Puree z bakłażana

Gotujemy bakłażana pokrojonego na mniejsze części około 20 minut (do miękkości). Odlewamy wodę i blendujemy bakłażana z masłem i przyprawami. Podajemy.

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z topinamburem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę Dodajemy oczyszczony topinambur Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

WIĘCEJ >