fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serc indyczych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z serc indyczych

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka
  • Podsmażamy 2 min, mieszamy
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy pozostałe warzywa
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy koncentrat, podsmażamy 2-3 min cały czas mieszając (żeby się nie przypaliło)
  • Zalewamy zimną wodą z kranu, tak, żeby poziom wody był z 2 cm wyżej niż wsad do garnka
  • Dodajemy liście, ziele, lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu przez godzinę

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje podobnych dań.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk serce (170 g)
  • Woda (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Seler nać (40 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Imbirowy makaron warzywny w sosie z gęsi

Marchew, selera i pietruszkę obrać, pokroić nożem karbowanym lub zwykłym. Tniemy wzdłuż cienkie plastry, a następnie tniemy je w cienkie paski-makaron. Rzodkiew i cukinię przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Imbir kroimy drobno Pocięte warzywa…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Mini ratatuj (ratatouille)

Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek Dusimy na średnim ogniu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie szklista Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Obsmażamy mięso po 2 minuty z każdej strony Przekładamy…

WIĘCEJ >