fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z serc indyczych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z serc indyczych

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka
  • Podsmażamy 2 min, mieszamy
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy pozostałe warzywa
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy koncentrat, podsmażamy 2-3 min cały czas mieszając (żeby się nie przypaliło)
  • Zalewamy zimną wodą z kranu, tak, żeby poziom wody był z 2 cm wyżej niż wsad do garnka
  • Dodajemy liście, ziele, lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu przez godzinę

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje podobnych dań.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Indyk serce (170 g)
  • Woda (50 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Seler naciowy (40 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Chlebek bananowy

Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem. Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników….

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach (na wywarze kostnym)

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >