fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z serc indyczych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-3-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z serc indyczych

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka
  • Podsmażamy 2 min, mieszamy
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy pozostałe warzywa
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy koncentrat, podsmażamy 2-3 min cały czas mieszając (żeby się nie przypaliło)
  • Zalewamy zimną wodą z kranu, tak, żeby poziom wody był z 2 cm wyżej niż wsad do garnka
  • Dodajemy liście, ziele, lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu przez godzinę

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci czosnek, nie dodawaj go. Pamiętaj, że składniki możesz swobodnie modyfikować.

Uwagi

Propozycje podobnych dań znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by ocenić ich skład względem stosowanej przez siebie diety.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g serc z indyka
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 1 łodyga selera (ok. 20 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżka przecieru / koncentratu pomidorowego (15 g) – najlepiej ze słoiczka
  • 1 liść laurowy (1 g)
  • 2 owoce ziela angielskiego (2 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z indykiem i kalafiorem z sosem czosnkowym

W dużej misce umieszczamy porwaną na drobne kawałki sałatę, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek oraz startą na grubych oczkach marchewkę Pierś z indyka kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku wraz z porem w naczyniu żaroodpornym…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kuleczki i smażymy 3 minuty,…

WIĘCEJ >