fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c403661bb-4d33-4569-81bf-84e64b031e39-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz wołowy

Przygotowanie

  • Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry).
  • Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien).
  • Całość dusimy (dolewając odrobinę wody i passatę) na bardzo małym ogniu co najmniej 3 godziny i doprawiamy do smaku.
  • Można podawać z łyżką śmietanki kokosowej i ugotowanym ryżem (wersja samuraj).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (1000 g)
  • Passata pomidorowa (700 g)
  • Papryka czerwona (690 g)
  • Pomidor (świeży) (510 g)
  • Por (140 g)
  • Woda (100 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka, Patelnia - o grubym dnie

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo – paprykowym (z bulionem kostnym)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >