logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c403661bb-4d33-4569-81bf-84e64b031e39

Gulasz wołowy

Przygotowanie

  • Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry).
  • Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien).
  • Całość dusimy (dolewając odrobinę wody i passatę) na bardzo małym ogniu co najmniej 3 godziny i doprawiamy do smaku.
  • Można podawać z łyżką śmietanki kokosowej i ugotowanym ryżem (wersja samuraj).

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kg wołowiny 
  • 3 papryki 
  • 3 pomidory
  • 1 butelka passaty pomidorowej
  • 1 duży por
  • sól, pieprz, papryka słodka, ew. papryka chilli
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • opcjonalnie: śmietanka kokosowa, ryż

Potrzebny sprzęt

Patelnia - o grubym dnie
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki) Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni Wątróbkę dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy (…)

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone (…)

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl