fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c403661bb-4d33-4569-81bf-84e64b031e39-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz wołowy

Przygotowanie

  • Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry).
  • Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien).
  • Całość dusimy (dolewając odrobinę wody i passatę) na bardzo małym ogniu co najmniej 3 godziny i doprawiamy do smaku.
  • Można podawać z łyżką śmietanki kokosowej i ugotowanym ryżem (wersja samuraj).

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczny gulasz – koniecznie wypróbuj je.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kg wołowiny 
  • 3 papryki czerwone (690 g)
  • 3 pomidory (510 g)
  • 1 butelka passaty pomidorowej (700 g)
  • 1 duży por (140 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka (1 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • Opcjonalnie: papryka chilli, śmietanka kokosowa, ryż

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia - o grubym dnie

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >

Prosty omlet proteinowy

Wszystkie składniki mieszamy lub blendujemy Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanym maśle

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Fetę kroimy w kostkę Umieszczamy w misce szpinak, dynię, fetę, pestki dyni…

WIĘCEJ >

Jajka i awokado

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >