fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy z dynią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d9941fb-26b0-4556-b022-8a5bcd830922-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz wołowy z dynią

Przygotowanie

  • Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki
  • Wrzucamy do garnka i włączamy palnik
  • Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się)
  • Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
  • Zmniejszamy ogień do 3 (w skali 1-9)
  • Po godzinie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty
  • Po chwili dorzucamy por i cebulę pokrojone w piórka oraz drobno posiekany czosnek
  • Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli
  • Godzinę przed zakończeniem gotowania dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchew
  • Doprawiamy solą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina łopatka (1500 g)
  • Batat (690 g)
  • Cebula (świeża) (500 g)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
  • Marchew (świeża) (220 g)
  • Por (140 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Rozmaryn suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z grillowanym camembertem

Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy oliwą…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >