fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy z dynią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d9941fb-26b0-4556-b022-8a5bcd830922-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz wołowy z dynią

Przygotowanie

  • Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki
  • Wrzucamy do garnka i włączamy palnik
  • Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się)
  • Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
  • Zmniejszamy ogień do 3 (w skali 1-9)
  • Po godzinie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty
  • Po chwili dorzucamy por i cebulę pokrojone w piórka oraz drobno posiekany czosnek
  • Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli
  • Godzinę przed zakończeniem gotowania dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchew
  • Doprawiamy solą

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu został dopasowany do Twojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Można użyć innego mięsa, które będzie gotowało się znacznie krócej – kurczak, indyk (1-1,5 godz.) lub wieprzowina (2-3 godz.).

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 kg wołowiny
  • 3 średnie bataty (690 g)
  • 4 marchewki (240 g)
  • ½ małej dyni – około 500 g (może być Hokkaido lub piżmowa)
  • 5 cebul (500 g)
  • 1 por (140 g)
  • 1-2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, rozmaryn, kurkuma, czosnek w proszku, sól

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z cukinią

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami Podlewamy odrobiną wody Dusimy przez około 20 minut Łączymy…

WIĘCEJ >

Tortilla z omletu z gyrosem z kurczaka i sałatką

Nadzienie Kurczaka kroimy w paseczki Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka Zasmażamy 2 min mieszamy Dodajemy cebulę i czosnek Zasmażamy 2 min Dodajemy tymianek, mieszamy Przykrywamy pokrywką na 5…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Batoniki owocowe

Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…

WIĘCEJ >