fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy z dynią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d9941fb-26b0-4556-b022-8a5bcd830922-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz wołowy z dynią

Przygotowanie

  • Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki
  • Wrzucamy do garnka i włączamy palnik
  • Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się)
  • Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
  • Zmniejszamy ogień do 3 (w skali 1-9)
  • Po godzinie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty
  • Po chwili dorzucamy por i cebulę pokrojone w piórka oraz drobno posiekany czosnek
  • Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli
  • Godzinę przed zakończeniem gotowania dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchew
  • Doprawiamy solą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina łopatka (1500 g)
  • Batat (690 g)
  • Cebula (świeża) (500 g)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
  • Marchew (świeża) (220 g)
  • Por (140 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Rozmaryn suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Kurczak w białym chilli na rosole

Ustawić piekarnik na 170 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Posiekać cebulę i selera, a paprykę pokroić na plasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na średnim ogniu do…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >