fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy z dynią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d9941fb-26b0-4556-b022-8a5bcd830922-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz wołowy z dynią

Przygotowanie

  • Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki
  • Wrzucamy do garnka i włączamy palnik
  • Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się)
  • Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
  • Zmniejszamy ogień do 3 (w skali 1-9)
  • Po godzinie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty
  • Po chwili dorzucamy por i cebulę pokrojone w piórka oraz drobno posiekany czosnek
  • Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli
  • Godzinę przed zakończeniem gotowania dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchew
  • Doprawiamy solą

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu został dopasowany do Twojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Można użyć innego mięsa, które będzie gotowało się znacznie krócej – kurczak, indyk (1-1,5 godz.) lub wieprzowina (2-3 godz.).

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 kg wołowiny
  • 3 średnie bataty (690 g)
  • 4 marchewki (240 g)
  • ½ małej dyni – około 500 g (może być Hokkaido lub piżmowa)
  • 5 cebul (500 g)
  • 1 por (140 g)
  • 1-2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, rozmaryn, kurkuma, czosnek w proszku, sól

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Puree z dyni: Z…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi Uzyskaną masę dzielimy na dwie…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy i kroimy w kostkę Paprykę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >