Gulasz wołowy z dynią
Gulasz wołowy z dynią
Przygotowanie
- Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki
- Wrzucamy do garnka i włączamy palnik
- Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się)
- Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
- Zmniejszamy ogień do 3 (w skali 1-9)
- Po godzinie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty
- Po chwili dorzucamy por i cebulę pokrojone w piórka oraz drobno posiekany czosnek
- Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli
- Godzinę przed zakończeniem gotowania dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchew
- Doprawiamy solą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wołowina łopatka (1500 g)
- Batat (690 g)
- Cebula (500 g)
- Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
- Marchew (220 g)
- Por (140 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Bazylia suszona (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Majeranek suszony (1 g)
- Oregano suszone (1 g)
- Rozmaryn suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Gruszka pieczona z malinami i miodem
Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę” Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę” Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i…
WIĘCEJ >Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce
Makrelę obrać ze skóry i ości Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 – 5 minut…
WIĘCEJ >Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami
Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…
WIĘCEJ >Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)
Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…
WIĘCEJ >