Gulasz wołowy AIP
Gulasz wołowy AIP
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni.
- Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa.
- Dodajemy liście laurowe.
- Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości. Gęstość sosu regulujemy dodawaniem wody.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Możesz przygotować gulasz z dodatkiem dyni (powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- Wołowina antrykot (500 g)
- Woda (500 ml)
- Cukinia zielona (300 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Kminek mielony (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (2 g)
- Kolendra suszona (1 g)
- Tymianek suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałata z truskawkami, papają i łososiem
Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy i kroimy w paski Truskawki przekroić na połówki Pomidorki przekroić na połówki Pokrojone składniki kładziemy…
WIĘCEJ >Kremowa polędwiczka
Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.
WIĘCEJ >Udka drobiowe gotowane
Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…
WIĘCEJ >Fritatta owocowa
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry. Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana. Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami. Smażymy na…
WIĘCEJ >