fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52163c8c-a6c9-4a75-ac90-b5ba59d93bc4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz wołowy AIP

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni.
  • Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa.
  • Dodajemy liście laurowe.
  • Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości. Gęstość sosu regulujemy dodawaniem wody.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz przygotować gulasz z dodatkiem dyni (powiązane przepisy).

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 0,5 kg wołowiny
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 1 łyżeczka mielonego kminku (4 g)
  • ½ łyżeczki kolendry (1 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 łyżeczka tymianku (2 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladka drobiowa faszerowana dziczyzną ze śliwkami, z ziemniakami duszonymi i gotowanymi warzywami

Roladka:·        Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć i wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie na sałacie

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >