fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52163c8c-a6c9-4a75-ac90-b5ba59d93bc4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz wołowy AIP

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni.
  • Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa.
  • Dodajemy liście laurowe.
  • Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości. Gęstość sosu regulujemy dodawaniem wody.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możesz przygotować gulasz z dodatkiem dyni (powiązane przepisy).

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina antrykot (500 g)
  • Woda (500 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Kminek mielony (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Kolendra suszona (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem cukiniowy

Cukinię myjemy, osuszamy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Wydrążoną cukinię kroimy w kostkę o wielkości około 1-2 cm Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę W garnku rozgrzewamy masło…

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone grzyby (wodę zostawiamy, możemy ją sobie użyć do jakiejś zupy, czy sosu) Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…

WIĘCEJ >

Chłodnik kokosowy

Buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Ogórek obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Rzodkiewki oczyścić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Starte składniki wrzucamy do miski Zalewamy…

WIĘCEJ >