fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz wołowy AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52163c8c-a6c9-4a75-ac90-b5ba59d93bc4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz wołowy AIP

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni.
  • Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa.
  • Dodajemy liście laurowe.
  • Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości. Gęstość sosu regulujemy dodawaniem wody.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możesz przygotować gulasz z dodatkiem dyni (powiązane przepisy).

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina antrykot (500 g)
  • Woda (500 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Kminek mielony (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso (…)

WIĘCEJ >