fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3a791d1a-8307-4410-9474-de3b51b8368a-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek drobno siekamy.
  • Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę.
  • W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek.
  • Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i selera.
  • Smażymy na delikatnym ogniu przez kilka minut.
  • Po tym czasie dodajemy pomidory, fasolkę, soczewicę i zalewamy całość wodą z dodatkiem przypraw.
  • Garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy gulasz ok. 20 minut na małym ogniu.
  • Po wyłączeniu doprawiamy solą i sokiem z cytryny.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 18
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Pomidor (680 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Batat (230 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Ziemniak (225 g)
  • Fasola czerwona (sucha) (200 g)
  • Soczewica czerwona – ziarno (180 g)
  • Cebula (105 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w której się moczyły (tyle ile podane w składnikach) i blendujemy na jednolitą masę Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Następnie dolewamy tłuszcz oraz połowę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto mikserem…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku zagotowujemy wodę (ze składników) Do mąk wlewamy tłuszcz oraz połowę zagotowanej wody i zaczynamy wyrabiać…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, goździki i jałowiec),…

WIĘCEJ >