fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3a791d1a-8307-4410-9474-de3b51b8368a-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek drobno siekamy.
  • Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę.
  • W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek.
  • Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i selera.
  • Smażymy na delikatnym ogniu przez kilka minut.
  • Po tym czasie dodajemy pomidory, fasolkę, soczewicę i zalewamy całość wodą z dodatkiem przypraw.
  • Garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy gulasz ok. 20 minut na małym ogniu.
  • Po wyłączeniu doprawiamy solą i sokiem z cytryny.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 18
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Pomidor (świeży) (680 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Batat (230 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Ziemniak (225 g)
  • Fasola czerwona (sucha) (200 g)
  • Soczewica czerwona – ziarno (180 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Seler nać (90 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sok z cytryny (20 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Migdałowe pączusie

Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy). Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Sałatka ze szczypiorkiem

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a paprykę i pomidora kroimy w kostkę W rondlu podgrzewamy na małym ogniu sok z cytryny z pastą kokosową Gdy pasta się rozpuści dodajemy szczyptę soli i oliwę z oliwek….

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…

WIĘCEJ >