fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3a791d1a-8307-4410-9474-de3b51b8368a-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek drobno siekamy.
  • Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę.
  • W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek.
  • Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i selera.
  • Smażymy na delikatnym ogniu przez kilka minut.
  • Po tym czasie dodajemy pomidory, fasolkę, soczewicę i zalewamy całość wodą z dodatkiem przypraw.
  • Garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy gulasz ok. 20 minut na małym ogniu.
  • Po wyłączeniu doprawiamy solą i sokiem z cytryny.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 18
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Pomidor (świeży) (680 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Batat (230 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Ziemniak (225 g)
  • Fasola czerwona (sucha) (200 g)
  • Soczewica czerwona – ziarno (180 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Seler nać (90 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sok z cytryny (20 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet morelowy

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia w którym będziemy…

WIĘCEJ >

Buraczki na ciepło

Buraczki ścieramy na tarce do warzyw na dowolnych oczkach. Podgrzewamy je wraz z masłem, zakwaszamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą według uznania. Następnie dodajemy śmietanę i ściągamy buraczki z ognia.

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Pomidory moczymy przynajmniej 30 minut w wodzie Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na…

WIĘCEJ >