Kolorowy gulasz z batatami i fasolką
Kolorowy gulasz z batatami i fasolką
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek drobno siekamy.
- Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę.
- W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek.
- Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i selera.
- Smażymy na delikatnym ogniu przez kilka minut.
- Po tym czasie dodajemy pomidory, fasolkę, soczewicę i zalewamy całość wodą z dodatkiem przypraw.
- Garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy gulasz ok. 20 minut na małym ogniu.
- Po wyłączeniu doprawiamy solą i sokiem z cytryny.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (750 ml)
- Pomidor (680 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Batat (230 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Ziemniak (225 g)
- Fasola czerwona (sucha) (200 g)
- Soczewica czerwona – ziarno (180 g)
- Cebula (105 g)
- Seler naciowy (90 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Marchew (45 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.