fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z sarny z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z sarny z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Por pokroić w plastry
  • Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy
  • Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie
  • Wlewamy 2 szklanki zimnej wody
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” i czas 8 godz.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie
dodajemy ziela angielskiego, pieprzu czarnego, koncentratu pomidorowego oraz czerwonej papryki. Sprawdź, czy pozostałe składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Koniecznie wypróbuj nasze propozycje przyrządzenia gulaszów z różnego rodzaju mięs – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 5
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Sarnina karkówka (500 g)
  • Woda (400 ml)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Por (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Przecier pomidorowy (45 g)
  • Czosnek (25 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Karp w sosie rodzynkowym z ziemniakami

Rybę wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem z czajnika Po 8-10 sekundach odlewamy wodę i zalewamy zimną wodą z kranu Ręką lub nożem zdejmujemy szlam i ewentualne łuski z ryby Płuczemy pod bieżącą wodą oczyszczone kawałki…

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie migdałowym

Cebulę kroimy w piórka (na pół i w paseczki). Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, mieszamy z kurkumą i podsmażamy na średnim ogniu, aż mięso się zetnie. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >