fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z sarny z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z sarny z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Por pokroić w plastry
  • Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy
  • Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie
  • Wlewamy 2 szklanki zimnej wody
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” i czas 8 godz.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie
dodajemy ziela angielskiego, pieprzu czarnego, koncentratu pomidorowego oraz czerwonej papryki. Sprawdź, czy pozostałe składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Koniecznie wypróbuj nasze propozycje przyrządzenia gulaszów z różnego rodzaju mięs – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sarnina karkówka (500 g)
  • Woda (400 ml)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (świeża) (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Por (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Przecier pomidorowy (45 g)
  • Czosnek (świeży) (25 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki wołowe

Dwie 2 pieczarki pozbawiamy ogonków Drobno siekamy ogonki, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku Formujemy masę przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy jednocześnie kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy na talerzu Przekładamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Zupa z owocami morza

Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) Poddusić 5 min Dodać pomidory Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka Zalać rosołem…

WIĘCEJ >

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >