fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z sarny z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-3-3

Gulasz z sarny z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Por pokroić w plastry
  • Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy
  • Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie
  • Wlewamy 2 szklanki zimnej wody
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” i czas 8 godz.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie
dodajemy ziela angielskiego, pieprzu czarnego, koncentratu pomidorowego oraz czerwonej papryki. Sprawdź, czy pozostałe składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Sarninę możesz zamienić na inne mięso, które preferujesz (wówczas przepis nie ulegnie zmianie).

Koniecznie wypróbuj nasze propozycje przyrządzenia gulaszów z różnego rodzaju mięs – powiązane przepisy powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 0,5 kg karkówki z sarny
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ⅓ selera (ok. 60 g)
  • ⅓ pora (ok. 50 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 5 ząbków świeżego czosnku (25 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 3 łyżeczki przecieru/koncentratu pomidorowego (45 g)
  • 1 łyżka suszonego majeranku (ok. 2 g)
  • 3 liście laurowe (3 g)
  • 6 owoców ziela angielskiego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Na patelni rozpuścić smalec gęsi. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami). Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch…

WIĘCEJ >

Pomelo

Pomelo myjemy, obieramy i dzielimy na cząstki

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…

WIĘCEJ >