fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z sarny z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z sarny z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Por pokroić w plastry
  • Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy
  • Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie
  • Wlewamy 2 szklanki zimnej wody
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” i czas 8 godz.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie
dodajemy ziela angielskiego, pieprzu czarnego, koncentratu pomidorowego oraz czerwonej papryki. Sprawdź, czy pozostałe składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Sarninę możesz zamienić na inne mięso, które preferujesz (wówczas przepis nie ulegnie zmianie).

Koniecznie wypróbuj nasze propozycje przyrządzenia gulaszów z różnego rodzaju mięs – powiązane przepisy powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 0,5 kg karkówki z sarny
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ⅓ selera (ok. 60 g)
  • ⅓ pora (ok. 50 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 5 ząbków świeżego czosnku (25 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 3 łyżeczki przecieru/koncentratu pomidorowego (45 g)
  • 1 łyżka suszonego majeranku (ok. 2 g)
  • 3 liście laurowe (3 g)
  • 6 owoców ziela angielskiego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl jagodowy

Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy

WIĘCEJ >

Topinambur z grzybami

Cebulę i grzyby kroimy w kostkę Czosnek przeciskamy przez praskę Topinambur obieramy i kroimy w kostkę Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur Przyprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >