logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z sarny z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz27-3-2

Gulasz z sarny z wolnowaru

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę
  • Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Por pokroić w plastry
  • Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy
  • Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie
  • Wlewamy 2 szklanki zimnej wody
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” i czas 8 godz.

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy ziela angielskiego, pieprzu, koncentratu pomidorowego, papryki
Sarninę możesz zamienić na inne mięso, które lubisz nie zmieniając przepisu.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 0,5 kg karkówki z sarny
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ⅓ selera
  • ⅓ pora
  • 1 cebula
  • ½ główki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżki przecieru/koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka majeranku
  • 3 liście laurowe
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik truskawkowy

Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. (…)

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby (…)

WIĘCEJ >

Gryczane pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!) Miksujemy czosnek (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl