fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z cielęciny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfead67d2-2baf-4b55-8e73-92f917cc618a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z cielęciny

Przygotowanie

  • Cielęcinę kroimy w kostkę.
  • Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę.
  • Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut.
  • Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru i ustawiamy tryb Low (1). Podajemy po co najmniej 6 h wolnowarzenia.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie pomysły na podanie gulaszu.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g cielęciny na gulasz np. łopatki
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 4 marchewki (240 g)
  • 2 pomidory (340 g)
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry (3 g)
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości Mięso pokroić na 3 plastry Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >