fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z cielęciny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfead67d2-2baf-4b55-8e73-92f917cc618a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z cielęciny

Przygotowanie

  • Cielęcinę kroimy w kostkę.
  • Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę.
  • Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut.
  • Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru i ustawiamy tryb Low (1). Podajemy po co najmniej 6 h wolnowarzenia.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (340 g)
  • Cielęcina łopatka (250 g)
  • Marchew (świeża) (220 g)
  • Sok z limonki (35 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Papryka wędzona mielona (4 g)
  • Kolendra suszona (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki) Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50…

WIĘCEJ >

Jajka faszerowane bekonem i serem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż na pół Z jaj wyciągamy żółtka i przenosimy do miski Białka kładziemy na talerzu…

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około 1,5 godz. Wyłączamy płomień pod słoniną Jabłko kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >