fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z cielęciny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfead67d2-2baf-4b55-8e73-92f917cc618a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z cielęciny

Przygotowanie

  • Cielęcinę kroimy w kostkę.
  • Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę.
  • Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut.
  • Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru i ustawiamy tryb Low (1). Podajemy po co najmniej 6 h wolnowarzenia.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (340 g)
  • Cielęcina łopatka (250 g)
  • Marchew (świeża) (220 g)
  • Sok z limonki (35 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Papryka wędzona mielona (4 g)
  • Kolendra suszona (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Krem cukiniowy

Cukinię myjemy, osuszamy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Wydrążoną cukinię kroimy w kostkę o wielkości około 1-2 cm Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę W garnku rozgrzewamy masło…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i orzechami włoskimi

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy orzechami

WIĘCEJ >