fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z cielęciny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfead67d2-2baf-4b55-8e73-92f917cc618a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z cielęciny

Przygotowanie

  • Cielęcinę kroimy w kostkę.
  • Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę.
  • Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut.
  • Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru i ustawiamy tryb Low (1). Podajemy po co najmniej 6 h wolnowarzenia.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie pomysły na podanie gulaszu.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g cielęciny na gulasz np. łopatki
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 4 marchewki (240 g)
  • 2 pomidory (340 g)
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry (3 g)
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i batatem

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Batata myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana dziczyzną ze śliwkami, z ziemniakami duszonymi i gotowanymi warzywami

Roladka:·        Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć i wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka…

WIĘCEJ >