fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z cielęciny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfead67d2-2baf-4b55-8e73-92f917cc618a

Gulasz z cielęciny

Przygotowanie

  • Cielęcinę kroimy w kostkę.
  • Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę.
  • Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut.
  • Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru i ustawiamy tryb Low (1). Podajemy po co najmniej 6 h wolnowarzenia.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie pomysły na podanie gulaszu.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g cielęciny na gulasz np. łopatki
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 4 marchewki (240 g)
  • 2 pomidory (340 g)
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry (3 g)
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Szparagi z spaghetti warzywnym

Obieramy marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek Cukinię, marchew i pietruszkę trzemy na makaron narzędziem, które mamy (jak nie mamy nic, to nożem w podłużne plastry a potem plastry kroimy w paseczki/makaron) Cebulę i czosnek kroimy…

WIĘCEJ >

Pasta gryczana

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min Dodajemy do ugotowanej kaszy Dodajemy ugotowane jajko Solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem

WIĘCEJ >