Zielona zupa
Zielona zupa
Przygotowanie
- Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut
- Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy
- Całość blendujemy
- Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia
- Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od białek żółtka i jeszcze raz blendujemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (300 ml)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Szpinak (świeży) (75 g)
- Jajo żółtko (40 g)
- Rukola (40 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl arbuzowy
Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy
WIĘCEJ >Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…
WIĘCEJ >Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)
Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi
Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy
WIĘCEJ >