fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona zupa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a456f32-d4ad-4aa4-96ae-7d3d3bf7aca4

Zielona zupa

Przygotowanie

  • Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut
  • Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy
  • Całość blendujemy
  • Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia
  • Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od białek żółtka i jeszcze raz blendujemy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 garści szpinaku (75 g)
  • 2 garści rukoli (50 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 300 ml wody
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • 1 szczypta pieprzu (1 g)
  • 2 żółtka jaja (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >

Wątróbka kacza z jabłkami, cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy wątróbkę Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce Jabłko przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Wątróbkę delikatnie położyć…

WIĘCEJ >