Zielona zupa
Zielona zupa
Przygotowanie
- Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut
- Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy
- Całość blendujemy
- Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia
- Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od białek żółtka i jeszcze raz blendujemy.
Autor
Lista składników
- 3 garści szpinaku (75 g)
- 2 garści rukoli (50 g)
- 100 ml mleka kokosowego
- 300 ml wody
- 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
- 1 szczypta pieprzu (1 g)
- 2 żółtka jaja (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ryż zapiekany z truskawkami
Włączamy piekarnik na opcję grzania „góra-dół” na 180 st. C. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż zalecane na opakowaniu. Truskawki kroimy na połówki lub na ćwiartki. Ugotowany ryż mieszamy z miodem i mlekiem kokosowym oraz…
WIĘCEJ >Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)
Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…
WIĘCEJ >Malinowy deser z tapioki
Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…
WIĘCEJ >Pieczona rzodkiew
Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki. Warzywa przekładamy do miski i skrapiamy płynnym olejem. Przyprawiamy…
WIĘCEJ >