fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona zupa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a456f32-d4ad-4aa4-96ae-7d3d3bf7aca4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielona zupa

Przygotowanie

  • Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut
  • Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy
  • Całość blendujemy
  • Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia
  • Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od białek żółtka i jeszcze raz blendujemy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 garści szpinaku (75 g)
  • 2 garści rukoli (50 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 300 ml wody
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • 1 szczypta pieprzu (1 g)
  • 2 żółtka jaja (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż zapiekany z truskawkami

Włączamy piekarnik na opcję grzania „góra-dół” na 180 st. C. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż zalecane na opakowaniu. Truskawki kroimy na połówki lub na ćwiartki. Ugotowany ryż mieszamy z miodem i mlekiem kokosowym oraz…

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Malinowy deser z tapioki

Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…

WIĘCEJ >

Pieczona rzodkiew

Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki. Warzywa przekładamy do miski i skrapiamy płynnym olejem. Przyprawiamy…

WIĘCEJ >