fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona zupa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a456f32-d4ad-4aa4-96ae-7d3d3bf7aca4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zielona zupa

Przygotowanie

  • Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut
  • Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy
  • Całość blendujemy
  • Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia
  • Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od białek żółtka i jeszcze raz blendujemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Szpinak (świeży) (75 g)
  • Jajo żółtko (40 g)
  • Rukola (40 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl arbuzowy

Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >