fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona zimowa zupa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c273e3fe3-6dae-4e11-a22b-a9a4a18bfcf2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielona zimowa zupa

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki
  • Brukselki kroimy na połówki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek
  • Podsmażmy przez 5 min
  • Wrzucamy brukselki, zalewamy rosołem
  • Gotujemy 10 min
  • Dodajemy brokuła
  • Gotujemy 3 min
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Przepis na bulion mięsny domowej roboty znajduje się powyżej w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • ¼ brokuła (125 g)
  • 5 brukselek (85 g)
  • 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżki smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią i pomidorami

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron Rybę lekko solimy i pieprzymy Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe Dodajemy rybę Wyciskamy sok z cytryny Gotujemy 12 min na małym ogniu Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny z szynkowaru z sałatą

Szynka Sarnę i boczek kroimy w małe kawałki, żeby maszynka miała łatwiej mielić Mielimy mięso na standardowych średnich oczkach Dodajemy rozmaryn, sól, pieprz, mieszamy dokładnie, minimum 5 min Wkładamy masę mięsną do szynkowar Zakręcamy, zakładamy…

WIĘCEJ >