fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona zimowa zupa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c273e3fe3-6dae-4e11-a22b-a9a4a18bfcf2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zielona zimowa zupa

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki
  • Brukselki kroimy na połówki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek
  • Podsmażmy przez 5 min
  • Wrzucamy brukselki, zalewamy rosołem
  • Gotujemy 10 min
  • Dodajemy brokuła
  • Gotujemy 3 min
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Przepis na bulion znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Brokuł (świeży) (125 g)
  • Brukselka (świeża) (85 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ozorek wieprzowy w sosie bakaliowym

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski Zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na ok. 2 minuty i odcedzamy Odcedzony jarmuż przenosimy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną…

WIĘCEJ >