fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona zimowa zupa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c273e3fe3-6dae-4e11-a22b-a9a4a18bfcf2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielona zimowa zupa

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki
  • Brukselki kroimy na połówki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek
  • Podsmażmy przez 5 min
  • Wrzucamy brukselki, zalewamy rosołem
  • Gotujemy 10 min
  • Dodajemy brokuła
  • Gotujemy 3 min
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Przepis na bulion znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Brokuł (świeży) (125 g)
  • Brukselka (świeża) (85 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado

Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i orzechami włoskimi

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy orzechami

WIĘCEJ >

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >