Zielona zimowa zupa
Zielona zimowa zupa
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce
- Boczek kroimy w kostkę
- Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki
- Brukselki kroimy na połówki
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek
- Podsmażmy przez 5 min
- Wrzucamy brukselki, zalewamy rosołem
- Gotujemy 10 min
- Dodajemy brokuła
- Gotujemy 3 min
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Przepis na bulion znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Brokuł (świeży) (125 g)
- Brukselka (świeża) (85 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Rolki nori z owocami morza
Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…
WIĘCEJ >Mini ratatuj (ratatouille)
Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek Dusimy na średnim ogniu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie szklista Dodajemy pokrojoną…
WIĘCEJ >Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach
Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…
WIĘCEJ >Jaglanka z mlekiem kokosowym
kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, można posypać ulubionymi dodatkami
WIĘCEJ >