fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca63327f9-4208-4b15-9d96-09479c2d5d6c-1

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Przygotowanie

  • Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz
  • Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min
  • Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę
  • Dodajemy do cebuli
  • Podsmażamy 2 minuty
  • Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym
  • Pigwę kroimy na 4 części, usuwamy pestki
  • Dodajemy do zupy
  • Gotujemy 30 min
  • Blendujemy 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia zupy dyniowej z różnymi dodatkami – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • ⅓ dyni (280 g)
  • 1 pigwa (500 g)
  • ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa z łososiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy dynię Dodajemy kawałki wędzonego łososia Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…

WIĘCEJ >