Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami
Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami
Przygotowanie
- Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz
- Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min
- Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę
- Dodajemy do cebuli
- Podsmażamy 2 minuty
- Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym
- Pigwę kroimy na 4 części, usuwamy pestki
- Dodajemy do zupy
- Gotujemy 30 min
- Blendujemy
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia zupy dyniowej z różnymi dodatkami – koniecznie do nich zajrzyj.
Autor
Lista składników
- 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
- ⅓ dyni (280 g)
- 1 pigwa (500 g)
- ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml)
- ½ cebuli (50 g)
- 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl miętowe mango
Myjemy mango, obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę Myjemy liście sałaty rzymskiej oraz liście mięty Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Sałata z boczniakami
Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…
WIĘCEJ >Dorsz z surówką z marchewki
2 marchewki kroimy w plasterki. Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą. Gotujemy 15 minut na małym ogniu. W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i…
WIĘCEJ >Zupa selerowo-gruszkowa
Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…
WIĘCEJ >