fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca63327f9-4208-4b15-9d96-09479c2d5d6c-1

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Przygotowanie

  • Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz
  • Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min
  • Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę
  • Dodajemy do cebuli
  • Podsmażamy 2 minuty
  • Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym
  • Pigwę kroimy na 4 części, usuwamy pestki
  • Dodajemy do zupy
  • Gotujemy 30 min
  • Blendujemy 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia zupy dyniowej z różnymi dodatkami – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • ⅓ dyni (280 g)
  • 1 pigwa (500 g)
  • ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Oiersi z kurczaka kładziemy na desce Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie Palcami poszerzamy otwór Wpychamy w otwór ser Mięso z góry solimy i pieprzymy Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym Dodajemy…

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy. Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >