fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca63327f9-4208-4b15-9d96-09479c2d5d6c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Przygotowanie

  • Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz
  • Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min
  • Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę
  • Dodajemy do cebuli
  • Podsmażamy 2 minuty
  • Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym
  • Pigwę kroimy na 4 części, usuwamy pestki
  • Dodajemy do zupy
  • Gotujemy 30 min
  • Blendujemy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy dyniowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pigwa (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (280 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry. Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem,…

WIĘCEJ >

Makaron z wieprzowiną

Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy się smaży – kroimy warzywa w paski Łączymy je z wieprzowiną Makaron płuczemy na sitku…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowo-daktylowa

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym z jabłkiem, orzechami włoskimi i cynamonem

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone w dowolny sposób jabłko, posiekane orzechy Posypujemy wierzch komosanki cynamonem i podajemy

WIĘCEJ >