fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa koktajlowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c937063bd-0d9c-4dae-a2b5-6b30379f8a33
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa koktajlowa

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C.
  • Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut.
  • Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy.
  • Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez chwilę.

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 ml rosołu (można użyć zupy powstałej przy gotowaniu udek w wolnowarze)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 szczypta pieprzu cayenne (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >