fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa koktajlowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c937063bd-0d9c-4dae-a2b5-6b30379f8a33

Zupa koktajlowa

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C.
  • Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut.
  • Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy.
  • Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez chwilę.

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 ml rosołu (można użyć zupy powstałej przy gotowaniu udek w wolnowarze)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 szczypta pieprzu cayenne (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Kokosowe babeczki z musem bananowym i owocami

Najpierw masa bananowa: Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, czyli jakieś 2-3 minuty Do szklanki z gorącą wodą wsypujemy żelatynę, mieszamy i zostawiamy na chwilę Obieramy…

WIĘCEJ >