fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa koktajlowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c937063bd-0d9c-4dae-a2b5-6b30379f8a33

Zupa koktajlowa

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C.
  • Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut.
  • Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy.
  • Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez chwilę.

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 ml rosołu (można użyć zupy powstałej przy gotowaniu udek w wolnowarze)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 szczypta pieprzu cayenne (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >

Bazyliowe pesto z awokado

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki Pieczemy w piekarniku W tym czasie gotujemy makaron Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę Sos mieszamy z ugotowanym makaronem…

WIĘCEJ >

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >