Zupa koktajlowa
Zupa koktajlowa
Przygotowanie
- Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C.
- Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut.
- Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy.
- Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Rady dietetyka
1 porcja zupy to około 250-300 ml.
Autor
Lista składników
- 500 ml rosołu (można użyć zupy powstałej przy gotowaniu udek w wolnowarze)
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 szczypta pieprzu cayenne (1 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym
Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…
WIĘCEJ >Ryż zapiekany z truskawkami
Włączamy piekarnik na opcję grzania „góra-dół” na 180 st. C. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż zalecane na opakowaniu. Truskawki kroimy na połówki lub na ćwiartki. Ugotowany ryż mieszamy z miodem i mlekiem kokosowym oraz…
WIĘCEJ >Twarożek z migdałów
Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…
WIĘCEJ >Koktajl mango
Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego
WIĘCEJ >