Zupa koktajlowa
Zupa koktajlowa
Przygotowanie
- Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C.
- Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut.
- Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy.
- Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Pomidor koktajlowy (250 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz kajeński (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem z sosem anchois i skwarkami
Sałatka Kurczaka posolić, popieprzyć Sałatę podrzeć palcami na małe kawałki Pomidory, ogórki, rzodkiew pokroić i położyć na sałacie Cebulę obrać i pokroić w plasterki i dodać do miski Kurczaka smażymy po około 4 minuty z każdej…
WIĘCEJ >Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut Dodajemy przyprawy i rodzynki
WIĘCEJ >Spaghetti konjac w sosie pomidorowym
Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy…
WIĘCEJ >