fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Udka curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8eafbae2-7c3c-44ad-8cce-225323c3aa49
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Udka curry

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy na patelni masło, dorzucamy przyprawę curry, mięso i pokrojoną w słupki paprykę.
  • Co jakiś czas obracamy udka i paprykę, a po 10 minutach przekładamy zawartość patelni do wolnowaru.
  • Zalewamy mięso i warzywa wodą w misie wolnowaru i ustawiamy na tryb High (2).
  • Po 4- 5 godzinach danie jest gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak udko (640 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Woda (250 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Curry mielone (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >

Papryki nadziewane pęczakiem

Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki. Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno….

WIĘCEJ >

Burger z jelenia z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa Doprawiamy solą i mieszamy Formujemy 2 małe burgery (lub 1 duży) o grubości 1,5 – 2 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy po kilka minut…

WIĘCEJ >