fbpx
Szukaj
open close

Muffinki lub chleb z mąki kasztanowej

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Postaw mi kawę na buycoffee.to
chleb z mąki kasztanowej

Składniki: Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada.

Przygotuj dużą formę do ciasta. Zmiksuj razem 10 jaj i 400 g mąki kasztanowej. Można wlewać ciasto do formy po trochę, przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piec 60 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Można zrobić muffinki lub chleb w zależności od tego, do jakiej formy się to wleje. Jak dla mnie jest to taki duży muffin – chleb bez zbóż. Dla mnie megapożywny, idealny na kolację lub posiłek okołotreningowy. Można zabrać go w podróż lub dać dziecku do szkoły. Zobacz również przepis na kasztanowca–bananowca.

Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Iwona Wierzbicka

Składniki: Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada.

Przygotuj dużą formę do ciasta. Zmiksuj razem 10 jaj i 400 g mąki kasztanowej. Można wlewać ciasto do formy po trochę, przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piec 60 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Można zrobić muffinki lub chleb w zależności od tego, do jakiej formy się to wleje. Jak dla mnie jest to taki duży muffin – chleb bez zbóż. Dla mnie megapożywny, idealny na kolację lub posiłek okołotreningowy. Można zabrać go w podróż lub dać dziecku do szkoły. Zobacz również przepis na kasztanowca–bananowca.

Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana
Chleb bezglutenowy z mąki kasztanowej i banana

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor

Iwona Wierzbicka
9 marca 2015

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jak obrać dynię?

Jak obrać dynię? Niby wydaje się to proste, a pewnie wiele razy zastanawiałeś się, jak zrobić to szybko o sprawnie. Sprawdź, jak radzi sobie z tym Paweł Jackowski i jakie daje wskazówki. Sezon dyniowy co…

WIĘCEJ >

Jak zrobić domowy rosół?

Paweł Jackowski opowiada o tym, jak zrobić pyszny domowy rosół. Choć jest to jedna z najpopularniejszych zup, jej przygotowanie nie jest takie proste. Warto znać kilka trików, dzięki którym rosół uzyska odpowiedni smak i kolor….

WIĘCEJ >

Jak obierać szparagi?

W Polsce najwięcej szparagów uprawia się w Wielkopolsce i są tam najsmaczniejsze. Ma to związek z tym, że w tamtym regionie jest piaszczysta ziemia, a taką właśnie uwielbiają te warzywa. Niestety, jednak to nie Poznaniacy…

WIĘCEJ >

Jak zrobić zupę dyniowo-marchewkową?

Kolejny ciekawy przepis na szybką i zdrową zupę – tym razem dyniowo-marchewkową. Paweł Jackowski pokazuje, jak smaczne i oszczędne jest gotowanie paleo. Składniki: ¼ dyni Hokkaido (210 g) ½ marchewki (30 g) 2 szklanki bulionu…

WIĘCEJ >