Składniki: Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada.
Przygotuj dużą formę do ciasta. Zmiksuj razem 10 jaj i 400 g mąki kasztanowej. Można wlewać ciasto do formy po trochę, przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piec 60 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Można zrobić muffinki lub chleb w zależności od tego, do jakiej formy się to wleje. Jak dla mnie jest to taki duży muffin – chleb bez zbóż. Dla mnie megapożywny, idealny na kolację lub posiłek okołotreningowy. Można zabrać go w podróż lub dać dziecku do szkoły. Zobacz również przepis na kasztanowca–bananowca.

Autor
Iwona Wierzbicka
Składniki: Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada.
Przygotuj dużą formę do ciasta. Zmiksuj razem 10 jaj i 400 g mąki kasztanowej. Można wlewać ciasto do formy po trochę, przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piec 60 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Można zrobić muffinki lub chleb w zależności od tego, do jakiej formy się to wleje. Jak dla mnie jest to taki duży muffin – chleb bez zbóż. Dla mnie megapożywny, idealny na kolację lub posiłek okołotreningowy. Można zabrać go w podróż lub dać dziecku do szkoły. Zobacz również przepis na kasztanowca–bananowca.

Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Jak obrać dynię?
Jak obrać dynię? Niby wydaje się to proste, a pewnie wiele razy zastanawiałeś się, jak zrobić to szybko o sprawnie. Sprawdź, jak radzi sobie z tym Paweł Jackowski i jakie daje wskazówki. Sezon dyniowy co…
WIĘCEJ >Szaszłyk z sarny
Sprawdź, jak można zrobić szaszłyk z sarny. Potrzeba matką wynalazków. Podczas przygotowywania kolejnego dania okazało się, że brakuje patyczków do szaszłyków. Jednak nasz szef kuchni Paweł Jackowski znalazł bardzo proste rozwiązanie. Zobacz w poniższym filmie,…
WIĘCEJ >Niezbędnik kuchenny
Niezbędnik kuchenny, czyli czego nie może zabraknąć w naszej kuchni. Sprawdź, jaki sprzęt jest konieczny, by szybko i sprawnie przygotowywać różne dania. Kuchnia – dla jednych jest to miejsce, gdzie „dostaje się jeść”, dla innych…
WIĘCEJ >Wolnowar – jak go używać?
Wolnowar to ulubione urządzenie wszystkich paleomaniaków. Sprawdź, jak go używać. Wolnowar działa na zasadzie dołu ziemnego. Kiedyś, dawno, dawno temu, ludzie kopali w ziemi dół. Rozpalali w nim ognisko i kładli kamienie, które się nagrzewały. Gdy…
WIĘCEJ >


























