
Szybkie w przygotowaniu, tak samo jak placuszki z bananami.
Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem klejącym. Placuszki były pyszne, ale się rozpadały, dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placuszki posypałam cynamonem.
Wariant dla wielbicieli słodkości: posmarowałam płatki konfiturą.
Autor

Iwona Wierzbicka
Szybkie w przygotowaniu, tak samo jak placuszki z bananami.
Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem klejącym. Placuszki były pyszne, ale się rozpadały, dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placuszki posypałam cynamonem.
Wariant dla wielbicieli słodkości: posmarowałam płatki konfiturą.
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?
Osoby, które z przyczyn zdrowotnych muszą wyeliminować gluten ze swojej diety, mogą znaleźć w sklepach różne produkty bezglutenowe. Producenci wychodzą naprzeciw konsumentom i tworzą zamienniki żywności przeznaczone dla chorujących na celiakię lub borykających się z nadwrażliwością…
WIĘCEJ >Puree z selera i gruszek
Szef kuchni Paweł Jackowski pokazuje, jak przygotować puree z gruszki i selera. Kiedyś Paweł, jak każdy poznaniak, jadł wuchtę (czyli ogromną ilość) pyr – czy to gotowanych, czy pieczonych. Najbardziej lubił jednak puree z ziemniaków….
WIĘCEJ >Placki bananowo-borówkowe
Przekąska w formie placków, kilka dojrzałych bananów, troche borówek i wiejskie jaja, sprawdź jak wyszły zdrowe placki według przepisu Ajwen.
WIĘCEJ >Placuszki kasztanowo-bananowe
Placuszki to świetny posiłek potreningowy, posiłek dla dziecka, węglowodany, które nie uczulają. Można je zjeść na kolację albo zabrać ze sobą. Szybko się je robi.
WIĘCEJ >