fbpx
logo
Szukaj
open close

Babeczki z suszonymi pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5f4c5674-76a1-494e-b39f-d4159642836b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Babeczki z suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  • Pomidory moczymy przez kilka minut, a następnie drobno kroimy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Pokrojone pomidory zalewamy wrzątkiem
  • W tym czasie mieszamy wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki lub blendera
  • Dodajemy namoczone pomidory (odsączone z nadmiaru wody) i mieszamy
  • Wlewamy ciasto do foremek i pieczemy przez około 20 – 30 minut do tzw. suchego patyczka

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Pomidor suszony (40 g)
  • Śmietanka kokosowa (30 g)
  • Wiórki kokosowe (24 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką z wędzonym łososiem

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i rodzynkami

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Gofry jaglane z amarantusem

Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut

WIĘCEJ >