fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Babeczki z suszonymi pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5f4c5674-76a1-494e-b39f-d4159642836b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Babeczki z suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  • Pomidory moczymy przez kilka minut, a następnie drobno kroimy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Pokrojone pomidory zalewamy wrzątkiem
  • W tym czasie mieszamy wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki lub blendera
  • Dodajemy namoczone pomidory (odsączone z nadmiaru wody) i mieszamy
  • Wlewamy ciasto do foremek i pieczemy przez około 20 – 30 minut do tzw. suchego patyczka

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z różnymi nietolerancjami.

Uwagi

Możesz skusić się również na naszą propozycję bekonowych babeczek, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 suszone pomidory (21 g)
  • 3 jajka kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 30 g śmietanki kokosowej (gęstej części ze schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Foremka na muffiny, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >