Babeczki z suszonymi pomidorami
Babeczki z suszonymi pomidorami
Przygotowanie
- Pomidory moczymy przez kilka minut, a następnie drobno kroimy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Pokrojone pomidory zalewamy wrzątkiem
- W tym czasie mieszamy wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki lub blendera
- Dodajemy namoczone pomidory (odsączone z nadmiaru wody) i mieszamy
- Wlewamy ciasto do foremek i pieczemy przez około 20 – 30 minut do tzw. suchego patyczka
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Pomidor suszony (40 g)
- Śmietanka kokosowa (30 g)
- Wiórki kokosowe (24 g)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi
Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…
WIĘCEJ >Placki z batatów z sałatką z wędzonym łososiem
Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i rodzynkami
Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…
WIĘCEJ >Gofry jaglane z amarantusem
Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut
WIĘCEJ >