fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Babeczki z suszonymi pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5f4c5674-76a1-494e-b39f-d4159642836b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Babeczki z suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  • Pomidory moczymy przez kilka minut, a następnie drobno kroimy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Pokrojone pomidory zalewamy wrzątkiem
  • W tym czasie mieszamy wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki lub blendera
  • Dodajemy namoczone pomidory (odsączone z nadmiaru wody) i mieszamy
  • Wlewamy ciasto do foremek i pieczemy przez około 20 – 30 minut do tzw. suchego patyczka

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z różnymi nietolerancjami.

Uwagi

Możesz skusić się również na naszą propozycję bekonowych babeczek, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 suszone pomidory (21 g)
  • 3 jajka kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 30 g śmietanki kokosowej (gęstej części ze schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Foremka na muffiny, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku Smażymy po 1 min z każdej strony Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Hot-dogi ketogeniczne

Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej. Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup. Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze…

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, cynamon, kakao i/lub karob, mleko i wszystko miksujemy do…

WIĘCEJ >