fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śniadaniowe babeczki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a1d70ca-5fd3-4168-ad19-c85325e04fb5-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Przygotowanie

  • Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami.
  • Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym.
  • Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną.
  • Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do ścięcia jajka).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia jajecznych muffinek.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (306 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brukselki pieczone w boczku w sosie musztardowym

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Plastry boczku kroimy na pół i owijamy nim każdą brukselkę. Układamy tak przygotowane brukselki w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia….

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Sałatka Caprese

Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry Podajemy na talerzu i przekładamy z plastrami mozzarelli, listkami bazylii Skrapiamy oliwą z oliwek i olejem MCT Doprawiamy do smaku, ewentualnie polewamy octem balsamicznym

WIĘCEJ >

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy na 190 st. C. Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą…

WIĘCEJ >