fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śniadaniowe babeczki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a1d70ca-5fd3-4168-ad19-c85325e04fb5-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Przygotowanie

  • Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami.
  • Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym.
  • Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną.
  • Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do ścięcia jajka).

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Wypróbuj nasze propozycje na przygotowanie jajecznych muffinek – przepis znajduje się w powiązanych.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 jaj kurzych roz. M (ok. 306 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 6 cienkich plasterków boczku wędzonego (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryba z warzywami

Oczyszczoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni grillowej kilka minut. Cukinię oczyszczamy, czosnek drobno siekamy. Warzywa delikatnie podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodając kolejno czosnek, cukinię, przyprawiamy solą i pieprzem….

WIĘCEJ >

Zupa z bakłażana

Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy w około 500 ml wody Gdy jest miękki i bez problemu możemy wbić w niego widelec, dodajemy mleko kokosowe i przyprawy Następnie wszystko razem blendujemy Zblendowaną już zupę gotujemy…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >