fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brokułowa sałatka z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c43f586cf-f11d-4da7-a573-acb8963e60a1

Brokułowa sałatka z orzechami

Przygotowanie

  • Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia.
  • Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet.
  • Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie smaczne propozycje brokułowych sałatek.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 brokuł (500 g)
  • 4-5 łyżek majonezu (125 g)
  • 2 łyżki miodu (50 g)
  • 4 łyżki rodzynek (60 g)
  • 1 łyżka octu balsamicznego (6 g)
  • 4 łyżki siekanych migdałów (40 g)
  • 1 czerwona cebula (100 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem Gotujemy 10 min…

WIĘCEJ >

Arbuz

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i jałowiec Włożyć mięso, obtoczyć w marynacie Owinąć naczynie folią i włożyć na minimum 24 godziny…

WIĘCEJ >