Brokułowa sałatka z orzechami
Brokułowa sałatka z orzechami
Przygotowanie
- Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia.
- Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet.
- Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Brokuł (świeży) (500 g)
- Majonez (125 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Rodzynki (60 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Migdał (40 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dynia smażona z salcesonem i pomidorami
Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…
WIĘCEJ >Krem z topinamburu
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…
WIĘCEJ >Gryczanka z jogurtem i jagodami
Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Dodajemy jogurt, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut Dodajemy jagody i ponownie mieszamy
WIĘCEJ >Kurkuma latte
Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.
WIĘCEJ >