fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brokułowa sałatka z fetą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Brokułowa sałatka z fetą

Przygotowanie

  • Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut
  • Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia
  • Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule
  • Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta
  • Następnie posypujemy nasionami słonecznika
  • Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy majonezem oraz ulubionymi przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek z brokułami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brokuł (świeży) (240 g)
  • Ser feta (80 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Pestki słonecznika obrane (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >

Orzechy laskowe

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >