fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brokułowa sałatka z fetą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-1

Brokułowa sałatka z fetą

Przygotowanie

  • Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut
  • Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia
  • Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule
  • Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta
  • Następnie posypujemy nasionami słonecznika
  • Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy majonezem oraz ulubionymi przyprawami

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne sałatki – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ brokuła (250 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • 8 plastrów sera feta (80 g)
  • 2 łyżki słonecznika (20 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 łyżka majonezu (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem Owoce włożyć do zamrażarki…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Brukselki pieczone w boczku w sosie musztardowym

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Plastry boczku kroimy na pół i owijamy nim każdą brukselkę. Układamy tak przygotowane brukselki w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia….

WIĘCEJ >