fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brokułowa sałatka z fetą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Brokułowa sałatka z fetą

Przygotowanie

  • Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut
  • Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia
  • Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule
  • Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta
  • Następnie posypujemy nasionami słonecznika
  • Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy majonezem oraz ulubionymi przyprawami

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji. Marchewkę można również zastąpić awokado.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne sałatki – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ brokuła (250 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • 8 plastrów sera feta (80 g)
  • 2 łyżki słonecznika (20 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 łyżka majonezu (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >