fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-2-3

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Salceson kroimy w kostkę
  • Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki
  • Posypujemy krążkami cebuli
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Jeśli któryś ze składników nie odpowiada Twojej aktualnej diecie – pomiń go.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętego, powiązanego przepisu, by poznać naszą propozycję na stworzenie podobnej sałatki.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 10 ugotowanych brukselek (170 g)
  • 4 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
  • 4 plastry salcesonu (200 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 2 rzodkiewki (30 g)
  • ⅓ cebuli (30 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina z kapustą

Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy Gotujemy jeszcze około…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona rolada

Mięso układamy w misie wolnowaru, dodajemy wodę i przyprawy Ustawiamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. Podając kroimy w plastry

WIĘCEJ >

Zielona zupa

Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy Całość blendujemy Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od…

WIĘCEJ >

Pieczona świąteczna szynka

Szynkę solimy, pieprzymy i posypujemy igłami rozmarynu Nacinamy w kratkę stronę gdzie jest tłuszcz Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce Włączamy piekarnik i ustawiamy temp.180 stopni…

WIĘCEJ >