fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Salceson kroimy w kostkę
  • Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki
  • Posypujemy krążkami cebuli
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Jeśli któryś ze składników nie odpowiada Twojej aktualnej diecie – pomiń go.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętego, powiązanego przepisu, by poznać naszą propozycję na stworzenie podobnej sałatki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 10 ugotowanych brukselek (170 g)
  • 4 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
  • 4 plastry salcesonu (200 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 2 rzodkiewki (30 g)
  • ⅓ cebuli (30 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Oliwkowe tagliatelle

Masło rozgrzewamy na patelni Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle” Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy Po kilku minutach dodajemy oliwki Pod koniec smażenia wbijamy na…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Na patelni rozgrzać tłuszcz Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 – 4 min Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min Buraki…

WIĘCEJ >