fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-2-3

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Salceson kroimy w kostkę
  • Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki
  • Posypujemy krążkami cebuli
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Jeśli któryś ze składników nie odpowiada Twojej aktualnej diecie – pomiń go.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętego, powiązanego przepisu, by poznać naszą propozycję na stworzenie podobnej sałatki.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 10 ugotowanych brukselek (170 g)
  • 4 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
  • 4 plastry salcesonu (200 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 2 rzodkiewki (30 g)
  • ⅓ cebuli (30 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Paleo mizeria

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….

WIĘCEJ >