Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem
Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem
Przygotowanie
- Pomidora kroimy w cząstki
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Salceson kroimy w kostkę
- Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki
- Posypujemy krążkami cebuli
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Jeśli któryś ze składników nie odpowiada Twojej aktualnej diecie – pomiń go.
Uwagi
Zajrzyj do podpiętego, powiązanego przepisu, by poznać naszą propozycję na stworzenie podobnej sałatki.
Autor
Lista składników
- 10 ugotowanych brukselek (170 g)
- 4 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
- 4 plastry salcesonu (200 g)
- 1 pomidor (170 g)
- 2 rzodkiewki (30 g)
- ⅓ cebuli (30 g)
- 1 garść roszponki (25 g)
- 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa krem z kalafiora
Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Wkładamy do garnka i zalewamy rosołem Zagotowujemy Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy do garnka z kalafiorem Gotujemy około 15 minut,…
WIĘCEJ >Zielony omlet
Wszystkie składniki blendujemy. Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni.
WIĘCEJ >Zupa grzybowa
Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…
WIĘCEJ >Burger z sarny z sałatą i warzywami
Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…
WIĘCEJ >