fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Salceson kroimy w kostkę
  • Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki
  • Posypujemy krążkami cebuli
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Jeśli któryś ze składników nie odpowiada Twojej aktualnej diecie – pomiń go.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętego, powiązanego przepisu, by poznać naszą propozycję na stworzenie podobnej sałatki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 10 ugotowanych brukselek (170 g)
  • 4 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
  • 4 plastry salcesonu (200 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 2 rzodkiewki (30 g)
  • ⅓ cebuli (30 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z kalafiora

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Wkładamy do garnka i zalewamy rosołem Zagotowujemy Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy do garnka z kalafiorem Gotujemy około 15 minut,…

WIĘCEJ >

Zielony omlet

Wszystkie składniki blendujemy. Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni.

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…

WIĘCEJ >