Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem
Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem
Przygotowanie
- Brokuł kroimy na mniejsze kawałki
- Pomidor kroimy w cząstki
- Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry
- Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę
- Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Brokuł (świeży) (100 g)
- Pomidor (świeży) (85 g)
- Szynka z sarny (80 g)
- Salceson czarny wieprzowy (80 g)
- Awokado (70 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską
Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…
WIĘCEJ >Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem
Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…
WIĘCEJ >Kokosowe pulpeciki w sosie leśnym z makaronem z cukinii
Grzyby dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie Mięso podzielić na małe kawałki i zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku (średnie dziurki) Marchew i pietruszkę zmielić Zmielone warzywa połączyć z mielonym mięsem Rozmaryn drobno…
WIĘCEJ >Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym
Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i jałowiec Włożyć mięso, obtoczyć w marynacie Owinąć naczynie folią i włożyć na minimum 24 godziny…
WIĘCEJ >