fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b6e295b-3f32-4f2c-9d8c-3088d06fcda2-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Przygotowanie

  • Brokuł kroimy na mniejsze kawałki
  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry
  • Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę
  • Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (świeży) (100 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Szynka z sarny (80 g)
  • Salceson czarny wieprzowy (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony omlet

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał) Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.

WIĘCEJ >

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane nadziewane szparagami i spaghetti warzywnym

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w ziołowym pesto

Filet z dorsza płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny Smarujemy wierzch ryby pesto i obkładamy cząstkami pomidorów bez skórki i zdrewniałych części Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >