fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b6e295b-3f32-4f2c-9d8c-3088d06fcda2-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Przygotowanie

  • Brokuł kroimy na mniejsze kawałki
  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry
  • Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę
  • Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (świeży) (100 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Szynka z sarny (80 g)
  • Salceson czarny wieprzowy (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Truskawki

Truskawki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Dodajemy rosół, sok…

WIĘCEJ >

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy…

WIĘCEJ >