Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem
Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem
Przygotowanie
- Brokuł kroimy na mniejsze kawałki
- Pomidor kroimy w cząstki
- Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry
- Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę
- Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Brokuł (100 g)
- Pomidor (85 g)
- Sarnina szynka (surowa) (80 g)
- Salceson czarny wieprzowy (80 g)
- Awokado (70 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Tortilla z omletu z gyrosem z kurczaka i sałatką
Nadzienie Kurczaka kroimy w paseczki Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka Zasmażamy 2 min mieszamy Dodajemy cebulę i czosnek Zasmażamy 2 min Dodajemy tymianek, mieszamy Przykrywamy pokrywką na 5…
WIĘCEJ >Marchewkowy makaron z mięsem mielonym
Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewki na ‘makaron’. Podsmażamy go na maśle Do marchewek dodajemy mięso mielone i mieszamy łopatką. Po 3 minutach zalewamy passatą pomidorową. Dusimy razem z przyprawami ok.15 minut. W razie potrzeby możemy…
WIĘCEJ >Gulasz z boczkiem i z kiełbasą
Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…
WIĘCEJ >Sałatka z cukinii i pomidorów z oliwkami
Cukinię myjemy i obieramy. Następnie obieraczką kroimy ją na wstążki. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki lub ćwiartki. Całość mieszamy z oliwkami, oliwą z oliwek i przyprawami.
WIĘCEJ >