fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b6e295b-3f32-4f2c-9d8c-3088d06fcda2-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Przygotowanie

  • Brokuł kroimy na mniejsze kawałki
  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry
  • Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę
  • Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie spożywamy pomidora, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przyrządzenia tego typu sałatek – powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 80 g szynki z sarny
  • 80 g czarnego salcesonu
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z wolnowaru

Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…

WIĘCEJ >

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >