Bułka żytnia z letnimi warzywami
Bułka żytnia z letnimi warzywami
Przygotowanie
- Ogórka obieramy i kroimy w plastry
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem
- Wszystkie warzywa nakładamy na jedną połówkę bułki, posypujemy przyprawami i nakładamy drugą połówkę bułki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bułka żytnia (90 g)
- Ogórek gruntowy (35 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Masło (15 g)
- Sałata masłowa (10 g)
- Koper (świeży) (6 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kanapka z jajkiem sadzonym
Pomidora kroimy w plastry Kromkę chleba smarujemy tłuszczem Na kromkę kładziemy sałatę i pomidora Pieczarkę kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy plastry pieczarki i podsmażamy przez ok. 5-7 minut Podsmażone pieczarki przenosimy na…
WIĘCEJ >Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami
Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Krewetki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy…
WIĘCEJ >Kanapka z jajem, łososiem wędzonym i ogórkiem kiszonym
Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Kanapkę smarujemy tłuszczem, układamy na niej wszystkie składniki (jak…
WIĘCEJ >Kanapka z szynką i sałatą
Bułkę rozkrajamy na pół i smarujemy tłuszczem Do bułki wsadzamy sałatę oraz szynkę i składamy
WIĘCEJ >