fbpx
logo
Szukaj
open close

Bułka żytnia z letnimi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceef0d3e9-3410-49af-985f-8b3abbf746e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bułka żytnia z letnimi warzywami

Przygotowanie

  • Ogórka obieramy i kroimy w plastry
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem
  • Wszystkie warzywa nakładamy na jedną połówkę bułki, posypujemy przyprawami i nakładamy drugą połówkę bułki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bułka żytnia (90 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Masło (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowana pierś z kurczaka z grzybami na bobie

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wlewamy tłuszcz, ocet oraz sos sojowy, dodajemy miód, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso dokładnie oczyszczamy i wkładamy do miski z marynatą, a następnie…

WIĘCEJ >

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w plasterki Mięso kroimy w kostkę Kaszę płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie odcedzamy i odstawiamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z pestkami dyni

Płuczemy i osuszamy rukolę Myjemy pomidory i ogórka, a następnie kroimy Wrzucamy warzywa do miski Oliwę, ocet, musztardę,szczyptę soli i pieprzu umieszczamy w zamkniętym słoiku i wstrząsamy energicznie Warzywa w misce posypujemy pestkami dyni i…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >