fbpx
logo
Szukaj
open close

Bułka żytnia z letnimi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceef0d3e9-3410-49af-985f-8b3abbf746e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bułka żytnia z letnimi warzywami

Przygotowanie

  • Ogórka obieramy i kroimy w plastry
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem
  • Wszystkie warzywa nakładamy na jedną połówkę bułki, posypujemy przyprawami i nakładamy drugą połówkę bułki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bułka żytnia (90 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Masło (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kanapka z jajkiem sadzonym

Pomidora kroimy w plastry Kromkę chleba smarujemy tłuszczem Na kromkę kładziemy sałatę i pomidora Pieczarkę kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy plastry pieczarki i podsmażamy przez ok. 5-7 minut Podsmażone pieczarki przenosimy na…

WIĘCEJ >

Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Krewetki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy…

WIĘCEJ >

Kanapka z jajem, łososiem wędzonym i ogórkiem kiszonym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Kanapkę smarujemy tłuszczem, układamy na niej wszystkie składniki (jak…

WIĘCEJ >

Kanapka z szynką i sałatą

Bułkę rozkrajamy na pół i smarujemy tłuszczem Do bułki wsadzamy sałatę oraz szynkę i składamy

WIĘCEJ >