fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ziemniaczana kanapka z jajem – na ciepło

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42bf92f6-da2d-4a39-a8b6-a8a206c11021
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ziemniaczana kanapka z jajem – na ciepło

Przygotowanie

Placuszki

  • Ziemniaki, oliwę z oliwek, mąkę, tymianek i rozmaryn mieszamy razem i formujemy kulki, potem rozpłaszczamy je do postaci placka grubego na ok 1-2 cm
  • Tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Smażymy placuszki po parę minut z obu stron i odkładamy na talerz

Przybranie

  • Smażymy jajka
  • Na jednym placuszku układamy kilka liści rukoli, smażone jajko, plaster pomidora

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Placuszki

  • Ziemniak (200 g)
  • Mąka ziemniaczana (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Rozmaryn suszony (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Przybranie placuszków

  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Pomidor (świeży) (50 g)
  • Rukola (20 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażan faszerowany sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż…

WIĘCEJ >

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >