fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka z jajkiem sadzonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3d0686d-cf09-428d-af4a-2cc11d8b414e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka z jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w plastry
  • Kromkę chleba smarujemy tłuszczem
  • Na kromkę kładziemy sałatę i pomidora
  • Pieczarkę kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy plastry pieczarki i podsmażamy przez ok. 5-7 minut
  • Podsmażone pieczarki przenosimy na kanapkę
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Usmażone jajo przenosimy na kanapkę i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (51 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Pomidor (20 g)
  • Pieczarka (świeża) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Portobello z jajem i boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki i wydrążamy środek Następnie kładziemy pieczarki na papier (spodem do góry), skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Do pieczarek…

WIĘCEJ >

Jajecznica, parówki i boczek

Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Rozgrzewamy osobną patelnię Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z wędzoną makrelą i warzywami duszonymi w mleku kokosowym

Makrelę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy palcami na kawałki i przekładamy do miseczki Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub paseczki Przygotowujemy garnek z wrzątkiem i wrzucamy pokrojone warzywa oraz brokuł i brukselkę…

WIĘCEJ >