fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka z jajkiem sadzonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3d0686d-cf09-428d-af4a-2cc11d8b414e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka z jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w plastry
  • Kromkę chleba smarujemy tłuszczem
  • Na kromkę kładziemy sałatę i pomidora
  • Pieczarkę kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy plastry pieczarki i podsmażamy przez ok. 5-7 minut
  • Podsmażone pieczarki przenosimy na kanapkę
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Usmażone jajo przenosimy na kanapkę i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (51 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Pomidor (20 g)
  • Pieczarka (świeża) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i nasionami słonecznika

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >

Zapiekanka z dyni i mięsa

Dynię kroimy wzdłuż na pół i wydłubujemy miękki miąższ z pestkami Marchew, pietruszkę, cebulę obieramy Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa Co jakiś czas miedzy porcjami mięsa wrzucamy kawałki marchewki i pietruszki Por i cebulę…

WIĘCEJ >

Sałatka z ziemniakami i bekonem

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Boczek kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek i podsmażamy…

WIĘCEJ >