fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka z jajkiem sadzonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3d0686d-cf09-428d-af4a-2cc11d8b414e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka z jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w plastry
  • Kromkę chleba smarujemy tłuszczem
  • Na kromkę kładziemy sałatę i pomidora
  • Pieczarkę kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy plastry pieczarki i podsmażamy przez ok. 5-7 minut
  • Podsmażone pieczarki przenosimy na kanapkę
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Usmażone jajo przenosimy na kanapkę i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (51 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Pomidor (20 g)
  • Pieczarka (świeża) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Omlet ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szpinak Szpinak wyjmujemy 2-3 godziny wcześniej z zamrażalnika i kładziemy na sicie, żeby nadmiar wody ściekał Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy cebulę z czosnkiem przez 2…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z jarmużu, jaj i sera

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do naczynia żaroodpornego wkładamy jarmuż, wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy Na wierzch kładziemy ser i wkładamy naczynie żaroodporne do piekarnika na ok. 10-15 minut

WIĘCEJ >

Jajo sadzone – pirat

Paprykę żółtą kroimy na paski i trójkącik Paprykę czerwoną kroimy na pasek Ogórka kroimy w plastry, pół plastry i paski Z sera wycinamy małe kółka Szynkę kroimy na kawałki przypominające piracką czapkę Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >