fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami i pestkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c79d6b4f5-d5ab-4f89-bc10-5eea219de343
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami i pestkami

Przygotowanie

  • Z kromki chleba wycinamy okrąg
  • Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki
  • Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy
  • Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki
  • Truskawkę kroimy na plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt ptaszka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ogórek długi (10 g)
  • Ser żółty (10 g)
  • Truskawka (10 g)
  • Rzodkiewka (5 g)
  • Marchew (5 g)
  • Pestki dyni obrane (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryżanka z truskawkami i skórką cytryny

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Truskawki kroimy na 4 części Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy skórą z cytryny oraz truskawkami

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Risotto z wędzonym kurczakiem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Bulion wlewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę…

WIĘCEJ >

Zakochane sówki z salami i sera

Z salami wycinamy kawałki w kształcie liter, serduszek, skrzydełek i uszek Z sera wycinamy kawałki w kształcie serc i kółek Wszystkie składniki układamy na kształt sówek, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >