fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0450f32b-08df-44a5-b67d-d44fb4cf3dc9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo)
  • Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Krewetki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
  • Kanapkę smarujemy tłuszczem, układamy na nią wszystkie składniki (jak na załączonym obrazku) i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (51 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (36 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Kiełki brokuła (8 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake jaglany z owocami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Tatar wołowy

Mięso doprawiamy solą, dodajemy oliwę, mieszamy, kładziemy na talerzu. Ogórka kroimy w kostkę i układamy obok mięsa, tak samo kapary.

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Pieczona świąteczna szynka

Szynkę solimy, pieprzymy i posypujemy igłami rozmarynu Nacinamy w kratkę stronę gdzie jest tłuszcz Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce Włączamy piekarnik i ustawiamy temp.180 stopni…

WIĘCEJ >