fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0450f32b-08df-44a5-b67d-d44fb4cf3dc9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo)
  • Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Krewetki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
  • Kanapkę smarujemy tłuszczem, układamy na nią wszystkie składniki (jak na załączonym obrazku) i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (51 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (36 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Kiełki brokuła (8 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpety cielęce, ziemniaki i sałatka

Pulpety cielęce Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 7-8 minut Bułkę wkładamy do miski z wodą i…

WIĘCEJ >

Twarogowa owca

Pomidorka kroimy na pół Papryki kroimy w drobną kostkę Z sera wycinamy kawałki na kształt słońca Oliwkę kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owcy, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Sałatka z mango, granatem i awokado

Warzywa i owoce dokładnie myjemy Awokado, mango i ogórka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski Dodajemy poszatkowany szczypiorek, porwaną sałatę oraz rukolę Posypujemy pestkami granatu Sok z limonki łączymy z oliwą, miodem i solą…

WIĘCEJ >

Buraczki na ciepło

Buraczki ścieramy na tarce do warzyw na dowolnych oczkach. Podgrzewamy je wraz z masłem, zakwaszamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą według uznania. Następnie dodajemy śmietanę i ściągamy buraczki z ognia.

WIĘCEJ >