fbpx
logo
Szukaj
open close

Burgery wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa50716c-cac1-4d1d-826e-e29380572e1b-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Burgery wołowe

Przygotowanie

  • Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa
  • Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą)
  • Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa
  • Mieszamy wszystko rękami lub łyżką do dokładnego połączenia składników
  • Formujemy mięsne kulki i spłaszczamy je
  • Tak uformowane burgery wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni na około 30 minut
  • Warzywa myjemy
  • Cukinię (i ewentualnie jarmuż) gotujemy lub parujemy kilka minut do miękkości cukinii
  • Burgery i warzywa nakładamy na talerz i polewamy oliwą lub olejem z awokado
  • Dodajemy trochę soli (również na wcześniej niesolone burgery)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (1000 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Jarmuż (20 g)
  • Rukola (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma w proszku (2 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)
  • Rozmaryn suszony (1 g)
  • Majeranek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

Burgery wołowe: Wycisnąć czosnek przez praskę, posiekać natkę pietruszki. Wymieszać z mięsem. Na rozgrzaną patelnię dodać olej kokosowy i smażyć (…)

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, (…)

WIĘCEJ >