fbpx
logo
Szukaj
open close

Chlebki pita z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c02f9d363-4357-4890-b969-421925e14716
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chlebki pita z ziołami

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Chlebki rozrywamy na pół, aby otrzymać dwa cieńsze placki
  • Do miski wlewamy tłuszcz, dosypujemy przyprawy (tymianek i oregano), sezam oraz skórkę z cytryny i mieszamy
  • Nakładamy warstwę mieszanki ziół na chlebki pita i posypujemy przyprawami (solą)
  • Chlebki układamy na blasze i pieczemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż będą złote i chrupiące)
  • Następnie przekrajamy każdy chlebek na pół i podajemy na gorąco

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pitą.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pita (270 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sezam biały (10 g)
  • Tymianek suszony (6 g)
  • Sól morska (6 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Shake gruszkowo – imbirowy z wodą kokosową

Gruszkę obrać, przekroić i usunąć gniazdo nasienne Pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do blendera Imbir obrać, posiekać i dodać do blendera Dolać mleko kokosowe Miksować 15 sek.

WIĘCEJ >

Duszona wieprzowina z bekonem

Cebulę kroimy na pół Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w kostkę Boczek kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę, marchew, seler, boczek, zieleninę oraz przyprawy (liście laurowe)…

WIĘCEJ >

Chleb z daktylami i cukinią

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem Cukinię ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Daktyle drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz…

WIĘCEJ >

Wołowina z patelni w sosie hoisin

Do miski wlewamy sos sojowy oraz 1/3 ilości tłuszczu i dokładnie mieszamy Mięso kroimy w cienkie plastry, dodajemy do miski i ponownie dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy miskę na ok. 30 minut Co ok. 10…

WIĘCEJ >