fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf20732-3cbd-4814-a38c-eca9ef32a253-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Przygotowanie

  • Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą.
  • Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki.
  • Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos.
  • Wszystkie składniki sałatki łączymy w całość.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom.

Uwagi

Zainspiruj się naszą propozycją sałatki z ryżem i soczewicą – znajdziesz ją w powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka czarnej soczewicy (200 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 2 liście sałaty radicchio (70 g)
  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • 4 – 5 rzodkiewek (75 g)
  • 2 ogórki kiszone (120 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (4 ml)
  • 1 łyżka soku z cytryny (6 g)
  • 1 łyżka musztardy (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki)…

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinii i pomidorów z oliwkami

Cukinię myjemy i obieramy. Następnie obieraczką kroimy ją na wstążki. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki lub ćwiartki. Całość mieszamy z oliwkami, oliwą z oliwek i przyprawami.

WIĘCEJ >