fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf20732-3cbd-4814-a38c-eca9ef32a253-1

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Przygotowanie

  • Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą.
  • Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki.
  • Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos.
  • Wszystkie składniki sałatki łączymy w całość.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom.

Uwagi

Zainspiruj się naszą propozycją sałatki z ryżem i soczewicą – znajdziesz ją w powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka czarnej soczewicy (200 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 2 liście sałaty radicchio (70 g)
  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • 4 – 5 rzodkiewek (75 g)
  • 2 ogórki kiszone (120 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (4 ml)
  • 1 łyżka soku z cytryny (6 g)
  • 1 łyżka musztardy (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka…

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…

WIĘCEJ >