fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf20732-3cbd-4814-a38c-eca9ef32a253-1

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Przygotowanie

  • Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą.
  • Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki.
  • Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos.
  • Wszystkie składniki sałatki łączymy w całość.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g czarnej soczewicy
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • 2 liście sałaty radicchio
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 4 – 5 rzodkiewek
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >

Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym

Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 (…)

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti wielowarzywne

Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl