logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf20732-3cbd-4814-a38c-eca9ef32a253

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf20732-3cbd-4814-a38c-eca9ef32a253

Przygotowanie

  • Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą.
  • Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki.
  • Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos.
  • Wszystkie składniki sałatki łączymy w całość.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g czarnej soczewicy
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • 2 liście sałaty radicchio
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 4 – 5 rzodkiewek
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałatka ziemniaczano – śledziowa

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, (…)

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl