fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf20732-3cbd-4814-a38c-eca9ef32a253-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Przygotowanie

  • Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą.
  • Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki.
  • Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos.
  • Wszystkie składniki sałatki łączymy w całość.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zainspiruj się naszą propozycją sałatki z ryżem i soczewicą – znajdziesz ją w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Soczewica czarna – ziarno (200 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Sałata lodowa (80 g)
  • Rzodkiewka (75 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Sałata radicchio (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Sok z cytryny (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątroba cielęca

Wątrobę kroimy ostrym nożem pod skosem w jak najszersze plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Powoli kładziemy na patelnię plastry wątroby i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony Usmażoną wątrobę przenosimy na talerz i…

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Jabłka z malinami i malinowym miodem

Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości) Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne W wydrążony otwór wkładamy maliny Na górę dajemy miód Przykrywamy odciętym…

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >