Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym
Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym
Przygotowanie
- Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
- Przekrawamy cykorię wzdłuż na pół
- Kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym przecięciem do góry
- Na każdą połówkę dajemy łyżeczkę miodu
- Ser kroimy/kruszymy i nakładamy na cykorię
- Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne pomysły na przygotowanie potrawy z cykorią.
Autor
Lista składników
- Cykoria (80 g)
- Ser Gorgonzola (60 g)
- Miód lipowy (24 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka ze szparagami
Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól Mieszamy wszystko…
WIĘCEJ >Sałatka z camembertem i z orzechami
Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami Doprawiamy do smaku
WIĘCEJ >Jajka i awokado
Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…
WIĘCEJ >Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy Przykrywamy pokrywką Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny Co godzinę otwieramy piekarnik,…
WIĘCEJ >