fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz8-4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
  • Przekrawamy cykorię wzdłuż na pół
  • Kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym przecięciem do góry
  • Na każdą połówkę dajemy łyżeczkę miodu
  • Ser kroimy/kruszymy i nakładamy na cykorię
  • Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut

Rady dietetyka

Jeśli chcesz, aby Twoja dieta zawierała jeszcze mniejszą zawartość węglowodanów, nie dodawaj miodu. Ser gorgonzola nie do końca jest paleo (choć neo-paleo dopuszcza nabiał kozi czy owczy). Zajrzyj do naszego działu Dieta, by dowiedzieć się więcej na ten temat.

Uwagi

Szukasz innych przepisów z cykorią? Zajrzyj do przepisów powiązanych. Pamiętaj by sprawdzać po piktogramach, czy potrawa jest dla Twojej diety.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 1 cykoria (ok. 80 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)
  • 2 plasterki sera gorgonzola (60 g), możesz użyć innego

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Jabłko kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i ogonek Kroimy jabłko w kostkę i dorzucamy do cebuli…

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i jałowiec Włożyć mięso, obtoczyć w marynacie Owinąć naczynie folią i włożyć na minimum 24 godziny…

WIĘCEJ >

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem' z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Cukiniowe spaghetti z sosem z dyni i boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkim ogniu Do oddzielnego rondelka wydrążamy miąższ z dyni, blendujemy na jednolitą masę, a następnie doprawiamy solą, tymiankiem i kurkumą do smaku. Tak powstałą masę przelewamy do…

WIĘCEJ >