Szparagi z cykorią glazurowane miodem
Szparagi z cykorią glazurowane miodem
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy
- Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy
- Dodajemy cykorię
- Smażymy po 2 min z każdej strony
- Dodajemy miód
- Wlewamy ¼ szklanki wody
- Przykrywamy pokrywką
- Dusimy 3 min
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu – więcej informacji znajduje się w piktogramach
Autor
Lista składników
- ½ ugotowanego pęczka szparagów (190 g)
- 1 cykoria (80 g)
- ½ cebuli (50 g)
- 1 łyżka miodu (25 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Tortilla z omletu z gyrosem z kurczaka i sałatką
Nadzienie Kurczaka kroimy w paseczki Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka Zasmażamy 2 min mieszamy Dodajemy cebulę i czosnek Zasmażamy 2 min Dodajemy tymianek, mieszamy Przykrywamy pokrywką na 5…
WIĘCEJ >Placki z batatów
Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz Smażymy po 3 minuty z każdej…
WIĘCEJ >Kala-mniaki
Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy. Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym. Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż…
WIĘCEJ >