fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cec420863-8825-4757-b676-699291067203
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy
  • Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy
  • Dodajemy cykorię
  • Smażymy po 2 min z każdej strony
  • Dodajemy miód
  • Wlewamy ¼ szklanki wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 3 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu – więcej informacji znajduje się w piktogramach

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ ugotowanego pęczka szparagów (190 g)
  • 1 cykoria (80 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tortilla z omletu z gyrosem z kurczaka i sałatką

Nadzienie Kurczaka kroimy w paseczki Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka Zasmażamy 2 min mieszamy Dodajemy cebulę i czosnek Zasmażamy 2 min Dodajemy tymianek, mieszamy Przykrywamy pokrywką na 5…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Placki z batatów

Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz Smażymy po 3 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Kala-mniaki

Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy. Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym. Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż…

WIĘCEJ >