logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-68

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy
  • Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy
  • Dodajemy cykorię
  • Smażymy po 2 min z każdej strony
  • Dodajemy miód
  • Wlewamy ¼ szklanki wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 3 min

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ ugotowanego pęczka szparagów
  • 1 cykoria
  • ½ cebuli
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata rzymska z serem pleśniowym, śliwkami i orzechami

Sałatę podrzeć w palcach na małe kawałki (chyba, że mamy małe listki ze środka, to mogą zostać w całości, będą (…)

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl