fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cec420863-8825-4757-b676-699291067203

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy
  • Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy
  • Dodajemy cykorię
  • Smażymy po 2 min z każdej strony
  • Dodajemy miód
  • Wlewamy ¼ szklanki wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 3 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu – więcej informacji znajduje się w piktogramach

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ ugotowanego pęczka szparagów (190 g)
  • 1 cykoria (80 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

Boczek kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby, podsmażamy 4 min Dodajemy pokrojony boczek Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 5 min…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę,…

WIĘCEJ >

Topinambur z warzywami

Topinambur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Marchewkę i pietruszkę obieramy Ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i umieszczamy…

WIĘCEJ >

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >