Czekoladowy budyń bez mleka
Czekoladowy budyń bez mleka
Przygotowanie
- Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy
- Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy rózgą kuchenną, tak aby nie było grudek
- Następnie cały czas mieszając, wlewamy do rondla zawartość miski i mieszamy do momentu, aż budyń się zagotuję i zgęstnieję
- Gotowy budyń nalewamy do misek
- Opcjonalnie możemy podawać budyń z dodatkiem ulubionych owoców i/lub orzechów
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (500 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Jajo żółtko (40 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
- Kakao w proszku (30 g)
- Mąka ziemniaczana (24 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Budyń kasztanowo-czekoladowy
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy suche składniki i podgrzewamy, cały czas mieszając Dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minut, cały czas mieszając Gotowy budyń przelewamy do miski
WIĘCEJ >Budyń czekoladowy dla alergika
Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Mleko w rondlu mieszamy do momentu, aż się nie zagotuję (powinno zgęstnieć)…
WIĘCEJ >Budyń waniliowy z owocami
Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały czas mieszając (na małym ogniu) Pozostałe mleko wlewamy do miski, dodajemy żółtka oraz mąkę i…
WIĘCEJ >