fbpx
logo
Szukaj
open close

Budyń waniliowy z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c06b44369-551f-410c-9cf8-da288f8112ed
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Budyń waniliowy z owocami

Przygotowanie

  • Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka
  • Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały czas mieszając (na małym ogniu)
  • Pozostałe mleko wlewamy do miski, dodajemy żółtka oraz mąkę i ucieramy
  • Do gorącego mleka, cały czas mieszając wlewamy powstałą masę
  • Kiedy masa zgęstnieję, wyłączamy kuchenkę i jeszcze chwilę mieszamy
  • Budyń przelewamy do misek i posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych budyniów.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (500 ml)
  • Malina (100 g)
  • Masło (40 g)
  • Jajo żółtko (40 g)
  • Mąka ziemniaczana (40 g)
  • Wanilia – laska (6 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krem jaglano-kokosowy

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Jajecznica z boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzną patelnię. Czekając, aż tłuszcz się wytopi, drobno kroimy cebulę dymkę (wraz ze szczypiorkiem). Do podsmażonego boczku i cebuli wrzucamy kolendrę i mieszamy.   Wbijamy na patelnię 6 jajek…

WIĘCEJ >

Smażona wieprzowina z kapustą pak choi

Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy sos oraz tłuszcz (olej) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut W rondlu zagotowujemy wodę Kapustę dzielimy…

WIĘCEJ >