fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Budyń waniliowy z wiśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1950cdc1-a277-42ce-b28a-8e1466b7bdfc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Budyń waniliowy z wiśniami

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy
  • Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż wszystkie składniki się razem dokładnie rozpuszczą i powstanie jednolita konsystencja
  • Gotowy budyń przelewamy do misek i dekorujemy wiśniami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko krowie (500 g)
  • Wiśnia (świeża) (140 g)
  • Jajo żółtko (100 g)
  • Cukier trzcinowy (80 g)
  • Mąka ziemniaczana (45 g)
  • Cukier waniliowy (8 g)

Potrzebny sprzęt

Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Potrawka z indykiem i jarmużem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Jarmuż rwiemy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy…

WIĘCEJ >

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…

WIĘCEJ >

Kanapki żytnie z awokado, jajem i ogórkiem

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Awokado obieramy i kroimy w paski Ogórka obieramy i kroimy w plastry Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy w plastry Kromki chleba…

WIĘCEJ >

Kociołek z dynią i karkówką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Mięso kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w…

WIĘCEJ >