Budyń waniliowy z wiśniami
Budyń waniliowy z wiśniami
Przygotowanie
- Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy
- Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż wszystkie składniki się razem dokładnie rozpuszczą i powstanie jednolita konsystencja
- Gotowy budyń przelewamy do misek i dekorujemy wiśniami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Wiśnia (świeża) (70 g)
- Jajo żółtko (50 g)
- Cukier trzcinowy (40 g)
- Mąka ziemniaczana (25 g)
- Cukier waniliowy (trzcinowy) (4 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Faszerowane patisony
Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z patisonów odcinamy górną…
WIĘCEJ >Sałata i pomidorki koktajlowe
Pomidorki kroimy na pół Do miski wkładamy sałatę oraz pomidorki i polewamy tłuszczem (lub sosem)
WIĘCEJ >Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)
Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez…
WIĘCEJ >Rolada z kapusty włoskiej
Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…
WIĘCEJ >