fbpx
logo
Szukaj
open close

Domowy ketchup

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c82a11d80-16d1-40b7-9ac9-eaf50bbee34b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Domowy ketchup

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut, cały czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ketchupu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 30
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przecier pomidorowy (340 g)
  • Woda (250 ml)
  • Syrop klonowy (80 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (50 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Sól morska (6 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowana kapusta pak choi

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kapustę i grillujemy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony Kapustę kładziemy na talerze i posypujemy sezamem

WIĘCEJ >

Pulpeciki jaglane z warzywami

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie…

WIĘCEJ >

Wędzona makrela

Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

WIĘCEJ >

Jaja sadzone

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy około 3-4 minut, aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz

WIĘCEJ >