fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dziecięcy pancake – miś

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49a53c90-4205-4ecb-93c6-c2aecc61c593
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dziecięcy pancake – miś

Przygotowanie

  • Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i syropem klonowym) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Banana obieramy i kroimy w trójkąty i kwadraty
  • Z granatu wydłubujemy pestki
  • Usmażone pancakes układamy na talerzach i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku (brwi i buźkę możemy zrobić z roztopionej czekolady)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Maślanka (310 g)
  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Banan (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Borówka (32 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Syrop klonowy (8 g)
  • Granat (8 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Piekarnik ustawiamy na temp 180 st. C, opcja grzania „góra-dół”. Czosnek wyciskamy i mieszamy z miodem i musztardą (możemy lekko podgrzać w rondelku), dodajemy sól. Jeżeli możemy to wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Wkładamy…

WIĘCEJ >

Ziemniaki z maślanką i szczypiorkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szczypiorek drobno siekamy Ziemniaki odcedzamy i z powrotem wrzucamy do garnka Dodajemy maślankę, tłuszcz oraz przeciśnięty przez praskę…

WIĘCEJ >

Bananowo-owsiane pancakes

Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kulkami mięsnymi

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy połowę cebuli z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Następnie przenosimy zawartość patelni do miski Dodajemy mięso i bułkę tartą, wybijamy…

WIĘCEJ >