fbpx
logo
Szukaj
open close

Dziecięca dżdżownica z parówki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c89558ca9-2208-4087-ae4f-6ac1dbfd08e3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dziecięca dżdżownica z parówki

Przygotowanie

  • Parówkę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca oraz buźki
  • Z ogórka wycinamy paski
  • Parówkę odcedzamy i kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt dżdżownicy (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Parówka drobiowa (50 g)
  • Sałata karbowana (30 g)
  • Marchew (15 g)
  • Ogórek długi (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami

Rakieta z serem Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaczana myszka

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez (…)

WIĘCEJ >

Karaiby na śniadanie

Palmy Kiwi obieramy i kroimy na pół plastry przypominjące liście palmy Banana obieramy i kroimy wzdłuż na pół Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >

Dziecięce pancakes – miś i sówka

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta (…)

WIĘCEJ >

Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na (…)

WIĘCEJ >