fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c132f1100-1ab5-4ba6-a531-be5eb687b130
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami

Przygotowanie

Rakieta z serem

  • Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Z ogórka wycinamy paski
  • Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety, tak jak na załączonym obrazku

Ptaszek z warzywami i pestkami

  • Z kromki chleba wycinamy okrąg
  • Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki
  • Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy
  • Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki
  • Truskawkę kroimy na plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt ptaszka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Rakieta z serem

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Ogórek długi (5 g)
  • Rzodkiewka (5 g)

Ptaszek z warzywami i pestkami

  • Chleb żytni na zakwasie (35 g)
  • Ogórek długi (10 g)
  • Ser żółty (10 g)
  • Truskawka (10 g)
  • Rzodkiewka (5 g)
  • Marchew (5 g)
  • Pestki dyni obrane (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wiejska grochówka

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Do rondla wrzucamy wszystkie składniki, dolewamy wodę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 1,5 godz. (do miękkości grochu)…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Zupa z owocami morza

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Seler kroimy na kawałki Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Ciasteczka kokosowo-owsiane

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, wiórki kokosowe oraz płatki owsiane i mieszamy Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy syrop i podgrzewamy do…

WIĘCEJ >