fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięca – lisek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f6a3e47-8513-45ba-978d-a1e17d2d230e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięca – lisek

Przygotowanie

  • Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska
  • Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek)
  • Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek)
  • Wszystkie składniki układamy na kształt liska, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Rukola (10 g)
  • Jabłko (10 g)
  • Truskawka (5 g)
  • Borówka (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Roladki nadziewane krewetkami

Czosnek obieramy i drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki drobno siekamy Mięso kroimy poziomo na pół, aby uzyskać cieńsze filety Następnie każdy kawałek wkładamy w dwie warstwy folii i…

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Słoneczna sałatka owocowa

Do rondla wlewamy wodę i sok z cytryny, dodajemy miód i podgrzewamy na małym ogniu, do momentu rozpuszczenia się miodu, a następnie odkładamy rondel do ostygnięcia Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół Ananasa…

WIĘCEJ >

Makaron z wędzonym kurczakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy w cienkie paski W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >