fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – sówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c91667e74-d45e-4660-88de-a6a456d4ad4b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – sówka

Przygotowanie

  • Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki
  • Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ogórek gruntowy (10 g)
  • Marchew (5 g)
  • Borówka (4 g)
  • Paluszki orkiszowe (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane ze szpinakiem

Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z dodatkiem jabłka

Dynię obieramy i kroimy w kostkę (wnętrze wydrążamy) Cebulę oraz jabłko obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Nachos z grillowanym kurczakiem

Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy…

WIĘCEJ >

Pasztet z wytrawnym sosem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy tłuszczem Cebulę z marchewką obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy mięso i…

WIĘCEJ >