Kanapka dziecięca – mała sówka
Kanapka dziecięca – mała sówka
Przygotowanie
- Pieczywo rozkrajamy na pół i z jednej połówki wycinamy głowę sowy
- Oliwkę kroimy na pół
- Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt noska i nóżek
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (100 g)
- Ser żółty (15 g)
- Marchew (5 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Liść buraka (boćwina) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Grillowane steki z soją i imbirem
Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dolewamy sos oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do miski (niemetalowej)…
WIĘCEJ >Grillowana pierś z indyka na warzywach
Grillowana pierś z indyka Mięso kroimy wzdłuż na cieńsze plastry Do miski wlewamy sos sojowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Każdy kawałek mięsa dokładnie nacieramy „marynatą” i…
WIĘCEJ >Mięso nadziewane mozzarellą i papryką
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut Cebulę…
WIĘCEJ >Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…
WIĘCEJ >