fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – mała sówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce54743ae-945e-4819-8a79-f5a7ccf143a9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – mała sówka

Przygotowanie

  • Pieczywo rozkrajamy na pół i z jednej połówki wycinamy głowę sowy
  • Oliwkę kroimy na pół
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt noska i nóżek
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (100 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Marchew (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Liść buraka (boćwina) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kisiel z siemienia lnianego

Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do niej siemię lniane Gotujemy to razem od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – Angry Birds

Pieczywo kroimy na pół i z jednej połówki wycinamy trójkąt, tak aby powstał pyszczek ptaszka Z szynki wycinamy ogonek ptaszka, a pozostałą szynkę kładziemy na niewyciętą połówkę pieczywa i przykrywamy wyciętą Z papryki wycinamy pasek…

WIĘCEJ >

Roladki drobiowe z serem

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy poziomo na pół, aby otrzymać cieńsze kawałki Każdy kawałek mięsa wkładamy w dwie warstwy folii spożywczej i delikatnie rozbijamy wałkiem, tak aby filety miały grubość ok. 5 mm Na każdym…

WIĘCEJ >

Lasagne z wołowiną i pesto

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i drobno siekamy W rondlu podgrzewamy 3/5 ilości tłuszczu (oliwy) Dodajemy mąkę i mieszamy na gęstą masę Ściągamy rondel z palnika i cały czas…

WIĘCEJ >