fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – hipopotam

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6073a22-8e12-452e-a329-a0a0410c7159
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – hipopotam

Przygotowanie

  • Na kromki nakładamy ser
  • Oliwki kroimy w plastry na kształt oczek i nozdrzy
  • Z ogórka wycinamy kawałki na kształt nóżek
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt zębów
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt hipopotama, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Ogórek długi (5 g)
  • Marchew (5 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Oliwki czarne (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babeczki bakaliowe

Bakalie namaczamy gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z wodą i rozpuszczonym olejem na jednolitą, rzadką masę. Napęczniałe bakalie wyciskamy pozbywając się nadmiaru wody i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy bakalię do masy i jeszcze raz mieszamy….

WIĘCEJ >

Brzydka pasta z soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze. Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek. Można do…

WIĘCEJ >

Indyk z pomarańczowo-morelową nutką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ruszt smarujemy tłuszczem i wstawiamy do dużego naczynia do pieczenia, które napełniamy gorącą wodą (ruszt powinien znajdować się ponad nią) Do miski wlewamy whisky i sok z pomarańczy,…

WIĘCEJ >

Ziemniaczano-szpinakowe myszki

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szpinak drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szpinak i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż zwiędnie) Z sera…

WIĘCEJ >