fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – hipopotam

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6073a22-8e12-452e-a329-a0a0410c7159
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – hipopotam

Przygotowanie

  • Na kromki nakładamy ser
  • Oliwki kroimy w plastry na kształt oczek i nozdrzy
  • Z ogórka wycinamy kawałki na kształt nóżek
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt zębów
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt hipopotama, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Ogórek długi (5 g)
  • Marchew (5 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Oliwki czarne (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Zapiekanka marchewkowa

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki. Startą marchewkę układamy w misce wraz z resztą składników. Mieszamy wszystko i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 30 minut i podajemy

WIĘCEJ >

Brokuły z orzechami

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty Następnie brokuł…

WIĘCEJ >

Zapiekane purée z ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości, ale tak żeby się nie rozpadały) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ziemniaki odcedzamy i przenosimy…

WIĘCEJ >