fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce52a0747-33d3-410e-b60d-4cbefbc7c65d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami

Przygotowanie

  • Z kromki chleba wycinamy okrąg
  • Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki
  • Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy
  • Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki
  • Truskawkę kroimy na plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt ptaszka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ogórek długi (10 g)
  • Ser żółty (10 g)
  • Truskawka (10 g)
  • Rzodkiewka (5 g)
  • Marchew (5 g)
  • Pestki dyni obrane (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Smażony łosoś

Rybę dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie rybę przyprawiamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 3-5 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami. Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

WIĘCEJ >

Ostrygi z pastą kaparową

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy zieleninę, kapary, sok z cytryny oraz tłuszcz (oliwę) i całość dokładnie blendujemy na jednolitą pastę Gotową pastę wkładamy do lodówki…

WIĘCEJ >

Pudding pomarańczowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Z pomarańczy ścieramy skórkę, po czym rozkrajamy owoc na pół i z jednej połówki wyciskamy łyżkę soku, z drugiej połówki usuwamy skórkę oraz włókna…

WIĘCEJ >