fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – ptaszek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8cc010e7-cdff-4710-aa3f-a259f6288441
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – ptaszek

Przygotowanie

  • Kromkę chleba kroimy na części w kształcie ptaszka
  • Rzodkiewkę kroimy na paski, przypominające włosy
  • Ogórka kroimy na plastry
  • Z marchewki wycinamy nosek
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt ptaszka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Borówka (16 g)
  • Rzodkiewka (5 g)
  • Ogórek gruntowy (5 g)
  • Marchew (3 g)
  • Paluszki orkiszowe (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – pies

Paprykę czerwoną kroimy w półokrągłe słupki Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt uszu Rzodkiewkę kroimy w plastry i pół plastry Z oliwki wycinamy nos i oczy Z papryki żółtej wycinamy trójkąt Wszystkie składniki układamy…

WIĘCEJ >

Mus truskawkowo-bananowy z chia

Z truskawek usuwamy szypułki Banana obieramy i kroimy na kawałki Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitego musu Mus przelewamy do miski i posypujemy nasionami chia

WIĘCEJ >

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….

WIĘCEJ >

Szpinakowa zapiekanka w sosem mornay

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu (na dużym ogniu) Gdy tłuszcz się całkowicie roztopi – wsypujemy mąkę i cały czas mieszając smażymy do momentu, aż utworzy się „pasta”…

WIĘCEJ >