fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – niedźwiadek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc2e5ac5d-8059-461c-a663-8c1a3ed88c7e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – niedźwiadek

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kawałki na kształt niedźwiadka
  • Na chleb nakładamy ser
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Oliwkę zieloną kroimy w plastry
  • Z oliwki czarnej wycinamy z oby stron po małym plasterku
  • Z papryki wycinamy kawałek na kształt ust
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt niedźwiadka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Ser twarogowy krowi (20 g)
  • Rzodkiewka (3 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Papryka czerwona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa z soczewicą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Dynię, marchew i pasternak obieramy, kroimy w większą kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i przenosimy do naczynia żaroodpornego Do miski wlewamy…

WIĘCEJ >

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >