fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – byczek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c473a26f2-3b58-4a4e-89ef-7cb03be9d5c8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – byczek

Przygotowanie

  • Z jednej bułki wycinamy głowę byczka, a następnie układamy bułki na jego kształt (do środka wkładamy ser)
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt rogów, noska i ogonka
  • Z oliwek czarnych wycinamy oczka i kopytka
  • Oliwki zielone i ogórka kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt byczka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (200 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Marchew (10 g)
  • Oliwki czarne (9 g)
  • Ogórek długi (5 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Paluszki żytnie (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z batatami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Bataty obieramy i kroimy na kawałki Mięso kroimy w kostkę średniej wielkości Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy bataty…

WIĘCEJ >

Frytki z marchewki

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.

WIĘCEJ >

Kremowy indyk zapiekany z serem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Zieleninę drobno siekamy Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut, a następnie pozostawiamy mięso…

WIĘCEJ >

Pudding pomarańczowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Z pomarańczy ścieramy skórkę, po czym rozkrajamy owoc na pół i z jednej połówki wyciskamy łyżkę soku, z drugiej połówki usuwamy skórkę oraz włókna…

WIĘCEJ >