fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – byczek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c473a26f2-3b58-4a4e-89ef-7cb03be9d5c8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – byczek

Przygotowanie

  • Z jednej bułki wycinamy głowę byczka, a następnie układamy bułki na jego kształt (do środka wkładamy ser)
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt rogów, noska i ogonka
  • Z oliwek czarnych wycinamy oczka i kopytka
  • Oliwki zielone i ogórka kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt byczka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (200 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Marchew (10 g)
  • Oliwki czarne (9 g)
  • Ogórek długi (5 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Paluszki żytnie (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z pomidorową salsą

Ryż z pomidorową salsą Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Jalapeño kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Do garnka wlewamy bulion, dodajemy salsę, mieszamy i…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancake – miś z owocami

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Następnie smażymy małe kółka i…

WIĘCEJ >

Koktajl szpinakowo-borówkowy ze spiruliną

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy

Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry). Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien). Całość dusimy…

WIĘCEJ >