Kanapka dziecięca – lama
Kanapka dziecięca – lama
Przygotowanie
- Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt lamy (tak jak na załączonym obrazku)
- Ser kroimy na cienkie paski
- Ogórka kroimy na kawałki na kształt koła i pół koła
- Z rzodkiewki wycinamy małe plastry
- Z oliwki (czarnej) wycinamy paski
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt lamy (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb żytni na zakwasie (70 g)
- Ogórek długi (15 g)
- Ser żółty (10 g)
- Oliwki zielone (6 g)
- Rzodkiewka (3 g)
- Kukurydza z puszki (0.5 g)
- Oliwki czarne (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Imbirowa sałatka z awokado
Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.
WIĘCEJ >Sałatka fasolowa z ziołami
Fasolę z soczewicą odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, kroimy każdy strąk na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty Zieleninę…
WIĘCEJ >Ryżowa sałatka z pieczonymi warzywami
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Warzywa kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i dokładnie…
WIĘCEJ >Kremowe placki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Cebulę obieramy i drobno siekamy Jaja…
WIĘCEJ >