fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – lama

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1aa23507-127c-416c-98d5-e6a213a8e584
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – lama

Przygotowanie

  • Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt lamy (tak jak na załączonym obrazku)
  • Ser kroimy na cienkie paski
  • Ogórka kroimy na kawałki na kształt koła i pół koła
  • Z rzodkiewki wycinamy małe plastry
  • Z oliwki (czarnej) wycinamy paski
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt lamy (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Ogórek długi (15 g)
  • Ser żółty (10 g)
  • Oliwki zielone (6 g)
  • Rzodkiewka (3 g)
  • Kukurydza z puszki (0.5 g)
  • Oliwki czarne (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >

Sałatka fasolowa z ziołami

Fasolę z soczewicą odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, kroimy każdy strąk na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty Zieleninę…

WIĘCEJ >

Ryżowa sałatka z pieczonymi warzywami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Warzywa kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i dokładnie…

WIĘCEJ >

Kremowe placki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Cebulę obieramy i drobno siekamy Jaja…

WIĘCEJ >