fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – lama

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1aa23507-127c-416c-98d5-e6a213a8e584
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – lama

Przygotowanie

  • Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt lamy (tak jak na załączonym obrazku)
  • Ser kroimy na cienkie paski
  • Ogórka kroimy na kawałki na kształt koła i pół koła
  • Z rzodkiewki wycinamy małe plastry
  • Z oliwki (czarnej) wycinamy paski
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt lamy (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Ogórek długi (15 g)
  • Ser żółty (10 g)
  • Oliwki zielone (6 g)
  • Rzodkiewka (3 g)
  • Kukurydza z puszki (0.5 g)
  • Oliwki czarne (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Banan w naleśniku

W rondlu rozpuszczamy tłuszcz Wszystkie składniki (poza bananami) umieszczamy w mikserze (lub blenderze) i razem dokładnie miksujemy Rozgrzewamy patelnię Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki po ok. 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i miodem

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż płatki będą miękkie) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >