fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Faszerowane piersi z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca11337ab-4dcd-45a5-a25f-507a90568960
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Faszerowane piersi z indyka

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu.
  • Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na farsz- wbijamy prawie na wylot ostrze na środku boku kawałka mięsa i nie zwiększając otworu poszerzamy wewnątrz kieszonkę na boki, dzięki temu farsz zostanie w mięsie.
  • Oliwki kroimy na połówki i mieszamy ze szpinakiem, a następnie wkładamy do każdej kieszonki w mięsie. Końce kieszonek spinamy 2-3 wykałaczkami, aby farsz nie wyciekł z kotletów.
  • Na patelni na dużym ogniu rozpuszczamy olej kokosowy i obsmażamy każdy kotlet z dwóch stron (jeżeli są na tyle grube, że można obsmażyć boki- także je obsmażamy).
  • Wyjmujemy naczynie żaroodporne i układamy w nim kotlety (razem z tłuszczem), przykrywamy i pieczemy 35 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (750 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Oliwki czarne (50 g)
  • Szpinak (świeży) (50 g)
  • Kurkuma mielona (4 g)
  • Kolendra suszona (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake kiwi

Kiwi obrać i wrzucić do naczynia, w którym będziemy miksować Jabłko pokroić i dorzucić do kiwi Dodać pietruszkę Dolać wodę kokosową Zmiksować przez 30 sekund

WIĘCEJ >

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy na 190 st. C. Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą…

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa pomidorowa z jajkiem

Pomidory krojone gotujemy przez chwilę Następnie dodajemy masło i przyprawy Po 10 minutach wbijamy do zupy jajka i dokładnie mieszamy Gdy jajka się delikatnie zetną – podajemy (nie mogą być surowe)

WIĘCEJ >