fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Faszerowane piersi z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca11337ab-4dcd-45a5-a25f-507a90568960
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Faszerowane piersi z indyka

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu.
  • Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na farsz- wbijamy prawie na wylot ostrze na środku boku kawałka mięsa i nie zwiększając otworu poszerzamy wewnątrz kieszonkę na boki, dzięki temu farsz zostanie w mięsie.
  • Oliwki kroimy na połówki i mieszamy ze szpinakiem, a następnie wkładamy do każdej kieszonki w mięsie. Końce kieszonek spinamy 2-3 wykałaczkami, aby farsz nie wyciekł z kotletów.
  • Na patelni na dużym ogniu rozpuszczamy olej kokosowy i obsmażamy każdy kotlet z dwóch stron (jeżeli są na tyle grube, że można obsmażyć boki- także je obsmażamy).
  • Wyjmujemy naczynie żaroodporne i układamy w nim kotlety (razem z tłuszczem), przykrywamy i pieczemy 35 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (750 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Oliwki czarne (50 g)
  • Szpinak (świeży) (50 g)
  • Kurkuma mielona (4 g)
  • Kolendra suszona (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet z mango

Obieramy mango, kroimy w kawałki Banana obieramy i kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >